Βγαίνει η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων για τις εξαφανισμένες δικογραφίες από την παυθείσα εισαγγελέα Τατάκη

Μία πολύκροτη υπόθεση

Must Read

Αύριο αναμένεται η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων για την παυθείσα (με ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου) εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρίας Τατάκη. Θυμίζουμε, κατηγορείται για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Πρόκειται, για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 στο νησί των Φαιάκων και αφορά την αφαίρεση από την -τότε- δικαστική λειτουργό, χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της, με συνέπεια την παραγραφή (περίπου) χιλίων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων!

Η Μαρία Τατάκη αρνήθηκε στην απολογία της τον δόλο, ισχυρίστηκε πως είχε φόρτο εργασίας, δέχτηκε ότι είχε χιλιάδες δικογραφίες και μηνύσεις εκκρεμείς και είπε ότι δεν τις επέστρεφε στην υπηρεσία της, ακόμα κι όταν απομακρύνθηκε, γιατί θεωρούσε ότι θα μπορούσε να τις φέρει σε πέρας…

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην εκδίκαση της υπόθεσης, κατήγγειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ παρατυπίες, σε μια «προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου από την ανάκριση μέχρι το ακροατήριο. Στη δίκη όχι μόνον δεν κλήθηκαν να καταθέσουν οι παθόντες σε χιλιάδες παραγεγραμμένα κακουργήματα και πλημμελήματα, αλλά και δεν αναγνώσθηκαν τα αναγνωστέα έγγραφα του κατηγορητηρίου, αλλά ούτε αυτά που προσκόμισαν, ο ίδιος, οι συνήγοροι υπεράσπισης και η πρώην εισαγγελέας Χριστούλη που αποκάλυψε την υπόθεση. Το δικαστήριο μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων κατά παράβαση της ποινικής Δικονομίας προχώρησε στην απολογία των κατηγορούμενων, χωρίς να αναγνωστούν τα αναγνωστέα έγγραφα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This