Εξώδικο – φωτιά για τη δίκη της πρώην εισαγγελέως Μαρίας Τατάκη

Must Read

Συνεχίζεται την Τρίτη (16/4) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων η δίκη της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρίας Τατάκη, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας κατ’ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή από υπάλληλο.

Η υπόθεση αφορά στην αφαίρεση από την κυρία Τατάκη άνω των 1.000 δικογραφιών, με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε παραγραφή δεκάδες κακουργήματα και εκατοντάδες πλημμελήματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ακόμα και σήμερα αγνοείται η τύχη 156 δικογραφιών κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας στο Δικαστήριο, απέστειλε – σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr – εξώδικο προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Κουκούτση, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση αυτή υπηρετούσε στην Κέρκυρα.

Με το εξώδικο αυτό τον καλεί να απαντήσει γιατί δεν συνένωσε τις τρεις δικογραφίες, που έχουν σχηματιστεί σε βάρος της κυρίας Τατάκη, αφού είναι απότοκες της ίδιας παράνομης συμπεριφοράς για την ίδια αιτία και με συμπίπτοντες χρόνους.

Επίσης, γιατί δεν κλήθηκαν να καταθέσουν, κατά την ανακριτική διαδικασία, οι διάδικοι των οποίων οι υποθέσεις παραγράφηκαν και υπέστησαν ηθική βλάβη και οικονομική ζημία, εξαιτίας της παράνομης συμπεριφοράς της κυρίας Τατάκη.

Στο ίδιο εξώδικο, ο κ. Καλούδης καλεί τον νυν προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων να απαντήσει, εάν από την έρευνα προέκυψε ότι το 80% των εξαφανισμένων δικογραφιών το χειριζόταν «ομάδα πέντε δικηγόρων».

Τέλος, ο κ. Καλούδης αναφέρει, ότι ανάμεσα στη σύνθεση που δικάζει σήμερα την κυρία Τατάκη είναι και σύνεδρος, η οποία είχε συνυπηρετήσει με την κατηγορούμενη και συνεργάστηκε μαζί της ως Πρόεδρος Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Δείτε επίσης:

Τον Απρίλιο στο σκαμνί: Η Μαρία Τατάκη κατηγορείται ότι είχε κρύψει 1.000 δικογραφίες σε αποθήκη φίλης της

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This