«Η Εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθεί» ξεκαθάρισε ο Μεσσηνίας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Οι άνθρωποι, που πιστεύουν και βρίσκονται στην Εκκλησία, δεν μπορούν ποτέ να αποδεχθούν μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Σας το λέω ξεκάθαρα»

Must Read

«Η Εκκλησία εξ ’αρχής τοποθετήθηκε απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, με τον πλέον ευγενέστατο τρόπο. Είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αποδεκτό, γιατί είναι αντίθετο προς την ταυτότητά της, προς την διδασκαλία της, προς το περιεχόμενο της πίστης της», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως «δεν έχει κλείσει για την Εκκλησία το ζήτημα με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια», προσθέτοντας πως «αυτό δεν μπορεί η Εκκλησία να το αλλάξει με κανέναν τρόπο».

Και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η Εκκλησία δεν είναι à la carte κάθε φόρα. Τι θέλουμε να της λέμε, κάνε αυτό και κάνε εκείνο».

Όταν ρωτήθηκε για παροτρύνσεις κληρικών για επιθέσεις σε πολιτικούς, τόνισε πως «αυτό μπορεί να είναι μια προσωπική τοποθέτηση ενός ιερέως, ενός κληρικού. Δεν είναι η τοποθέτηση της επίσημης Εκκλησίας».

Σχολίασε και την κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη- Αρχιεπισκόπου στο Δήλεσι, λέγοντας πως το χάσμα δεν θα κλείσει και ότι «δεν νομίζω ότι η κοινωνία σήμερα μπορεί να αποδεχθεί ένα τέτοιο νομοθέτημα. Οι άνθρωποι, που πιστεύουν και βρίσκονται στην Εκκλησία, δεν μπορούν ποτέ να αποδεχθούν μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Σας το λέω ξεκάθαρα.

Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τη σχέση, που μπορεί να έχει κάποιος σε επίπεδο γάμου. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Η εκκλησία τους δέχεται όλους, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί νομικά ένας γάμος».

Στον σχολιασμό πως πλέον είναι νόμος του κράτους ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε πως «καλά έκανε, αλλά η Εκκλησία δεν πρόκειται πότε να το αποδεχθεί και να το αναγνωρίσει».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Α ρε Μητσοτάκη, είσαι το κάτι άλλο και δεν σου το είχαμε… Διελυσες το ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθούσες τον τεμπέλη των Βρυξελλών, από τ πρωί μέχρι το βράδυ τα κανάλια σου ονοματίζουν τον Βελόπουλο επιστολογραφο του Ιησού, τους Σπαρτιάτες τους απέκλεισες , την Νίκη την χλευάζεις λέγοντας ότι μοιράζει χαστούκια κλπκλπ !!! Δεν παιζεσαι άρχοντα και δεν σου του είχα…φυσιογνωμικά τουλάχιστον….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This