Ποινή φυλάκισης 5 ετών στην πρώην εισαγγελέα Τατάκη που είχε κρύψει 1.000 δικογραφίες σε αποθήκη

Must Read

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη που κατηγορείται ότι είχε κρύψει 1.000 δικογραφίες σε αποθήκη φίλης της.

Η πρώην εισαγγελέας κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το δικαστήριο έκρινε αθώα την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Από πλευράς της η Μαρία Τατάκη άσκησε έφεση στην απόφαση του Εφετείου, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην απολογία της αρνήθηκε τον δόλο, ισχυριζόμενη ότι  είχε φόρτο εργασίας.

Την υπόθεση, είχε αποκαλύψει το 2019 η τότε εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας και τέως προϊσταμένη της, Βασιλική Χριστούλη, μετά από συστηματική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της.

Η Μαρία Τατάκη, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Δείτε επίσης:

Δίκη Τατάκη: Κρατούσε στα συρτάρια της μηνύσεις κακοποιημένης γυναίκας επί πέντε χρόνια!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τα πήρε κι αυτή όπως συνήθως και τα εξαφάνισε! Πόσοι και πόσες κακούργοι δικαστές και εισαγγελείς είναι ακόμη εκεί μέσα στην Δικαιοσύνη?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This