Σήμερα η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι

Ποιες άλλες περιοχές της Αττικής επηρεάζονται

Must Read

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η οποία ολοκληρώνει τον ταξίδι της στην Ελλάδα και μεταφέρεται στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 18:30  με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Νίκος Αλιάγας και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ1 ολόκληρο το πρόγραμμα.

Τον Ολυμπιακό Ύμνο θα ερμηνεύσει το φωνητικό σύνολο «CHÓRES» (Κόρες) συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας θα ερμηνευθούν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ.  Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα ερμηνεύσει το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο θα αποδώσει ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Το Ολυμπιακό Φως θα φέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος στο Καλλιμάρμαρο θα είναι o αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος θα παραδώσει το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι σήμερα σε περιοχές της Αττικής ανάμεσα στις οποίες και η Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα σήμερα σε Μέγαρα, Μαραθώνα, Λαυρεωτική, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα και Αθήνα θα πραγματοποιηθεί σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος των κατωτέρω οδικών τμημάτων, ως εξής:

Δήμος Μεγαρέων (ώρες 08:00΄- 09:00΄):

Μίνωος – πέριξ Κεντρικής Πλατείας Μεγάρων (Τελετή) – 28ης Οκτωβρίου – Βυζαντίου.

Δείτε βίντεο:




Δήμος Μαραθώνος (ώρες 09:45΄-11:45΄):

Λίμνη Μαραθώνα – πέριξ Πλατείας Δημ. Παπαστάμου – πέριξ Πλατείας Ηρώων – Λ. Μαραθώνος – Δημοκρατίας – Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου (Τελετή) – Λ. Μαραθώνος (Νέα Μάκρη).

Δήμος Λαυρεωτικής (ώρες 12:10΄-13:30΄):

Ε.Ο. Ραφήνας-Λαυρίου (πάρκο) – Κόκορη Παναγιώτη – Πολιτιστικό Κέντρο Λαυρίου – Αγίας Παρασκευής – Κουντουριώτη – Λ. Σουνίου – Αρχαιολογικός Χώρος Σουνίου (Τελετή).

Δήμος Παλαιού Φαλήρου (ώρες 14:15΄-14:40΄):

Λ. Ποσειδώνος – πέριξ ΕΥΓΕΝΙΔΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ – Ιάσωνος – Λ. Αμφιθέας.

Δήμος Καλλιθέας (ώρες 14:40΄-15:50΄):

Λ. Κατσώνη – Δοϊράνης – Ευρυπίδου – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ (Τελετή) – Λ. Συγγρού.

Δήμος Αθηναίων (ώρες 15:50΄- 18:30΄):

Λ. Συγγρού – Λ. Αμαλίας – πέριξ Πλατείας Συντάγματος – Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – πέριξ Πλατείας Ομονοίας – Σταδίου – Αμερικής – Πανεπιστημίου – Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) – Λ. Αλεξάνδρας – Ιπποκράτους – Ακαδημίας – Λ.Βασ. Σοφίας – Ηρώδου Αττικού – Καλλιμάρμαρο (Τελετή παράδοσης).

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This