Υπόθεση Λυγγερίδη: Οι αποκαλύψεις προστατευόμενου μάρτυρα για την επίθεση στο γήπεδο – Στον εισαγγελέα σήμερα 10 συλληφθέντες

Αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης για ηγετικά στελέχη

Must Read

Την σιωπή τους «σπάνε» σταδιακά οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του θανάτου του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ο οποίος έχασε την ζωή του μετά από σοβαρό τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα οι πρώτοι 10 από τους συνολικά 67 συλληφθέντες ενώ οι υπόλοιπες απολογίες θα συνεχιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την δικογραφία των 5000 σελίδων προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία ενώ αναμένεται να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των 160 μελών που συνδέονται επίσης και με την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN έφερε στο φως τις καταθέσεις δύο προστατευόμενων μαρτύρων οι οποίοι έκαναν αποκαλύψεις σχετικά με την οργανωμένη επίθεση σε αστυνομικούς και τις εντολές που είχαν δοθεί από τους «αρχηγούς».

Η κατάθεση

«Ο αγώνας ξεκίνησε γύρω στις 9. Από την αρχή που πήγα στο γήπεδο κατάλαβα ότι θα γίνουν επεισόδια καθώς στο πέταλο του γηπέδου είχε πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι συνήθως και φορούσαν σχεδόν όλοι μαύρα ρούχα… Ακουγόταν ότι το σχέδιο ήταν να γίνει η επίθεση σε βάρος των ΜΑΤατζήδων στο συγκεκριμένο γήπεδο και όχι στο Σ.Ε.Φ ή στο Καραϊσκάκη διότι αυτά τα γήπεδα έχουν κάμερες ενώ το Μελίνα Μερκούρη όχι, οπότε θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ενδεχόμενη ταυτοποίηση από τις αρχές.

Ενώ στην αρχή ακουγόταν ότι θα γίνει πέσιμο στην αστυνομία μετά το τέλος του αγώνα, στο τελείωμα του πρώτου σετ ακούσαμε προσταγές να βγούμε έξω. Βγήκαμε σχεδόν 100-150 άτομα κυρίως πιτσιρικάδες. Αφού μοιράστηκαν τα αντικείμενα μας δόθηκε εντολή να πάμε προς το σημείο που ήταν οι ΜΑΤατζήδες και να τους επιτεθούμε. Μας είπαν ότι αυτοί θα είναι οι “μπροστινοί” και εμείς θα τους ακολουθήσουμε. Σύμφωνα με την εντολή, όταν θα έριχνε αυτός (αναφέρεται το όνομα) τη μολότοφ που κρατούσε θα συνεχίζαμε εμείς με τα αντικείμενα που είχαμε… Οι επιθέσεις διήρκεσαν περίπου 10-15 λεπτά και μόλις ήρθε από τον Κηφισό δεύτερη διμοιρία ο (τον κατονομάζει) μας έδωσε εντολή να γυρίσουμε στον γήπεδο και τρέξαμε, μπήκαμε στο γήπεδο για να μη συλληφθούμε».

Τι λέει ο δεύτερος μάρτυρας

«Στο τέλος του πρώτου σετ είδα μια αναμπουμπούλα στο γήπεδο και είδα άτομα να φοράνε κράνη, μάσκες, full face και γάντια κοκκάλινα. Ήταν περίπου 80 άτομα και βγήκαν έξω άλλοι από αριστερά και άλλοι από δεξιά. Την ώρα που όλοι ντύνονταν είδα έναν μαυροφορεμένο με καλυμμένα χαρακτηριστικά να μιλάει στο κινητό και να φωνάζει “πάμε”. Εγώ βγήκα 5-10 λεπτά μετά την έξοδο της ομάδας των ατόμων με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά. Είδα να πετάνε αντικείμενα σε αστυνομικούς».

Δείτε βίντεο:

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο του βόλεϊ στου Ρέντη. Είναι η αρχή της δολοφονικής επίθεσης, που στοίχισε την ζωή στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, στον χώρο γύρω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Στα πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ και δημοσιοποίησε την Πέμπτη από κάμερα εντός του αγωνιστικού χώρου, ο αρχηγός των χούλιγκαν φαίνεται να δίνει το σύνθημα για να αρχίσουν τα επεισόδια. Στην κερκίδα των οργανωμένων, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από πριν για το τι οφείλουν να κάνουν, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

Ένας ένας κατευθύνονται σταδιακά προς την έξοδο του γηπέδου και κοντά στις σκάλες αρχίζουν να εξοπλίζονται με ναυτικές φωτοβολίδες, μολότοφ και άλλα εύφλεκτα υλικά, προκειμένου να επιτεθούν στους αστυνομικούς.

Δείτε το βίντεο




Δείτε επίσης:

Ρέντης: Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία Λυγγερίδη – «Έβγαζαν λεφτά οι ηγέτες της Θ7 – Στο ΣΕΦ πουλάνε λαχνούς»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This