Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε μέλη «άγουρης» συμμορίας που έκανε διαρρήξεις σε καταστήματα

Απειλούσαν τα θύματά τους με μαχαίρι για σιδηρογροθιά προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους

Must Read

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας στα πέντε μέλη μιας συμμορίας νεαρών, από 18 έως 20 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν για ληστείες και διαρρήξεις σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης, από τις οποίες αποκόμισαν 6.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόκειται για τρεις 19χρονους, έναν 18χρονο κι έναν 20χρονο (όλοι ημεδαποί), εις βάρος των οποίων ο εισαγγελέας πρωτοδικών απήγγειλε ποινική δίωξη για συμμορία, ληστείες κατά συρροή (τετελεσμένες και σε απόπειρα), διακεκριμένες κλοπές, οπλοκατοχή, ψευδής καταμήνυση κ.ά. Τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον 4ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήραν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.

Η δράση τους

Ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις και πάντα υπό την απειλή μαχαιριού, τα μέλη διέπραξαν από τις αρχές Μαρτίου τη μία ληστεία μετά την άλλη φτάνοντας συνολικά τις οκτώ. Επέλεγαν να «χτυπήσουν» μίνι – μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ στο «ενεργητικό» τους μετρούν και έξι διαρρήξεις καταστημάτων, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Για να φύγουν από τα σημεία που είχαν βάλει στόχο χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο και δίκυκλο τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι απειλούσαν με μαχαίρι και σιδηρογροθιά τα θύματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν τη λεία τους.

Τα «χτυπήματά» τους εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως Νεάπολη, Συκιές, Πεύκα, Καλαμαριά, Χαριλάου κ.ά.

Τέσσερις από τους συλληφθέντες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Δείτε επίσης:

«Τσάκωσαν» δύο μέλη της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» που είχαν «ρημάξει» τα κοσμηματοπωλεία στην Αθήνα

Πάρτι «ποντικών» στη νύμφη του Θερμαϊκού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This