«Αποχαιρέτησε» την Ελλάδα σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα – Μεταφέρεται στη Γαλλία με το ιστορικό ιστιοφόρο «Belem»

Χθες έγινε στο Καλλιμάρμαρο η τελετή παράδοσης στην γαλλική αντιπροσωπεία

Must Read

Αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά το ιστορικό γαλλικό πλοίο Belem το οποίο μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Γαλλία, με πρώτο σταθμό την Μασσαλία για να συνεχίσει το ταξίδι της στην χώρα με απώτερο στόχο το Παρίσι όπου θα «εγκατασταθεί» στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το ιστιοφόρο «ξεπροβόδισε» η τριήρης «Ολυμπιάς» καθώς και πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί για τον σκοπό αυτό στο λιμάνι.




Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στην γαλλική αντιπροσωπεία έγινε χθες το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο και σήμερα το πρωί την υποδέχτηκε το πλοίο.

Το Belem έκανε το παρθενικό του ταξίδι το 1896 λίγες εβδομάδες μετά την αναβίωση τον σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο εκείνη την χρονιά. Στην χώρα μας για την τελετή βρέθηκαν η Πρέσβειρα της Γαλλίας Laurence Ayer, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Amelie Oudea -Castera, εκπρόσωποι από την πόλη της Μασσαλίας. Την Ολυμπιακή Φλόγα ανέβασε στο Belem ο Γάλλος τριπλός Ολυμπιονίκης του κανό  Tony Estanguet.




Δείτε επίσης:

Κοινή εμφάνιση με την πρώην πεθερά της Άννα Μαρία έκανε η Τατιάνα Μπλάτνικ μετά το διαζύγιο με τον Νικόλαο

Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας στο Καλλιμάρμαρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This