Καταπέλτης ο καθηγητής Λύτρας για την υπόθεση Καλλιάνου και τον «αφανισμό» των Ελλήνων

Must Read

Με μια ανάρτηση – καταπέλτη ο επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρος Λύτρας δηλώνει την υποστήριξη του προς τους γιατρούς του ΕΣΥ, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με την υπόθεση Καλλιάνου.

Ο γνωστός επιδημιολόγος προτείνει να εκλείψουν οι… απειλές του τύπου “να δεις τι θα πάθεις” και “ξέρεις ποιός είμαι εγώ” προς τους ιατρούς, επισημαίνοντας πως οι τάσεις φυγής των ανθρώπων που στελεχώνουν τα ελληνικά νοσοκομεία δεν αφορούν μόνο στις καλύτερες οικονομικές απολαβές που θα λάβουν σε χώρες του εξωτερικού αλλά και στις συμπεριφορές εις βάρος τους.

«ΥΓ: Τα “να δεις τι θα πάθεις” και “ξέρεις ποιός είμαι εγώ” προς τους ιατρούς καλό θα ήταν να εξέλιπαν. Όσο αυτό δε συμβαίνει στην Ελλάδα, ας μην εκπλήσσεται κανένας για τη συνεχιζόμενη ιατρική μετανάστευση (και κυρίως να μη τους κατηγορεί). Δεν φεύγουν μόνο για καλύτερα λεφτά…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λύτρας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αν η πολιτεία θέλει, μπορεί να θεσμοθετήσει πολύ αυστηρές ποινές για το φακελλάκι, όπως, πχ, στο Βέλγιο, όπου, απλά, δεν υφίσταται, λόγω εξοντωτικών ποινών! Γιατί δεν το κάνει; Απλά, για να μη βρεθεί, το κυβερνόν κόμμα, αντιμέτωπο με τις διαρροές ψήφων απ τους γιατρούς! Ολα, μα όλα, θυσία στο βωμό του κομματικού συμφέροντος, αλλά… είμαστε Ευρώπη! Τελευταίοι, φυαικά, και καταιδρωμένοι και, ουσιαστικά, εκτός Ευρωπαικού πνεύματος, αυτού που στηρίχθηκε και εξελίχθηκε από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό! Ολα καλά, λοιπόν…

  2. Στους γιατρούς μόνο οι Ρομα και οι Λαθρομετανάστες αντιδρούν άσχημα πολλές φορές. Η συντριπτικη πλειοψηφία των Ελλήνων σέβεται τους γιατρούς.

  3. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην έχει δώσει φακελάκι. Άλλοι γιατροί το ζητούν φανερά και άλλοι το δέχονται από τους ασθενείς. Και οι δύο περιπτώσεις είναι κατακριτέες. Ο ασθενείς και οι δικοί τους βρίσκονται σε κατάσταση προφανούς αδυναμίας και πολλοί είναι οι γιατροί που το εκμεταλλεύονται. Το ότι δεν αμοίβονται ικανοποιητικά δεν αποτελεί δικαιολογία. Οι αμοιβές είναι αυτές που είναι και όποιος θέλει μένει στο σύστημα, όποιος δεν θέλει μπορεί να φύγει στον ιδιωτικό τομέα ή στο εξωτερικό. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα: Μια συγγενής μου ταξίδευε στην Κροατία και σε κάποια διαδρομή γλύστρισε και έσπασε το πόδι της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Ζάγκρεμπ όπου της έγινε επέμβαση και κάθισε αρκετές μέρες. Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, η συμπεριφορά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ήταν υποδειγματική, και όπως η ίδια λέει η “μέρα με τη νύχτα” με ό,τι γίνεται στην Ελλάδα. Όταν ήταν να φύγει, ο σύζυγός της προσφέρθηκε να κάνει ένα χρηματικό “δώρο” στον γιατρό που της έκανε την επέμβαση. Ο γιατρός, όχι μόνο δεν το πήρε, αλλά την επέπληξε (με αγανάκτηση!) λέγοντας ότι απλά έκανε τη δουλειά του. Ας αφήσει, λοιπόν, ο κ. Λύτρας τους “καταπέλτες” διότι μεγάλη μερίδα των γιατρών του ΕΣΥ με τις δωροληψίες το έχουν καταντήσει “μαφία”….

    • Καλά θα κάνει ο κύριος Λύτρας να μας πει αν η επιστημονική επάρκεια του ιατρού Καλιάνου είναι αμφισβητήσιμη, όχι του βουλευτή. Ο ιατρός Καλιάνος έριξε επιστημονικές βόμβες στους ημιμαθείς και αδιάφορους καθηγηταδες. Έχετε λοιπόν να μας πείτε κάτι περί αυτού κύριε Λύτρα;

  4. Ούτε οι ίδιοι οι εγκαλούμενοι ιατροί δεν ισχυρίστηκαν οτι τους εκφόβισε ο Καλλιάνος. Από τη φαντασία του τα βγάζει ο κύριος αυτός;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This