Βίντεο ντοκουμέντο από την κατολίσθηση στην Θηρασιά

Μέσα από σκάφος

Must Read

Σύννεφο σκόνης κάλυψε όλη την Θηρασιά! Η κατολίσθηση έγινε ορατή από μεγάλες απoστάσεις, ενώ οι επιβάτες ενός σκάφους κατέγραφαν τις συνταρακτικές εικόνες σε ένα βίντεο ντοκουμέντο που αποτυπώνει τις στιγμές.

Τεράστιοι βράχοι κατρακυλούν από σημαντικό ύψος και πέφτουν με ορμή στο λιμάνι…

Η περιοχή καλύπτεται ταχύτατα από ένα πέπλο χώματος και άμμου που φτάνει μέχρι την Οία στην καρδιά της Σαντορίνης. Ό,τι συνέβη στο νησί των Κυκλάδων κυκλοφόρησε γρήγορα στο διαδίκτυο μέσω του βίντεο που ανέβασαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στις 19:00, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.

Η Θηρασιά βρίσκεται στα δυτικά της Σαντορίνης και απέχει περίπου ένα μίλι από το Αμμούδι της Οίας. Το νησί αποτελούσε μικρό τμήμα της δυτικής ακτής της προϊστορικής Στρογγύλης και θεωρείται πως αποκόπηκε και δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της μεγάλης έκρηξης του 1600 π.Χ. Σήμερα, η Θηρασιά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων και ειδικότερα στην αρχιερατική περιφέρεια Θήρας. Στο νησί έχουν χτιστεί συνολικά 21 εκκλησίες και μικρά ξωκλήσια. Για να φτάσει κανείς στο νησί, μπορεί να χρησιμοποιήσει λάτζες που αναχωρούν από τον όρμο του Αμμουδιού στην Οία (απόσταση 20 λεπτών περίπου) ή με επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο από το λιμάνι του Αθηνιού, που εκτελεί δρομολόγια για το λιμάνι της Ρίβας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This