Ο «φύλακας» της παραλίας

MyCoast: Ανοιξε η νέα ψηφιακή εφαρμογή όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης σε πλαζ και αιγιαλούς

Must Read

Ψηφιακές καταγγελίες για παραβάσεις σε παραλίες και αιγιαλούς θα μπορούν να πραγματοποιούν από φέτος οι πολίτες μέσω της νέας ψηφιακής εφαρμογής MyCoast που παρουσιάστηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέσω του MyCoast οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης. Σε επόμενη φάση, με την ενσωμάτωση εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης η νομιμότητα θα ελέγχεται αυτόματα από τα πληροφοριακά συστήματα.

Σημειώνεται πως η νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablets, μέσω του AppStore σύντομα και μέσω του PlayStore.

Η διαδικασία

Συγκεκριμένα, οι πολίτες:

• Ανοίγουν την εφαρμογή και ενεργοποιούν το GPS του κινητού τους.

• Εντοπίζουν την περιοχή ενδιαφέροντός τους στον χάρτη και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους το πολύγωνο της παραχώρησης.

• Επιλέγοντας το πολύγωνο εμφανίζονται τα στοιχεία της, δηλαδή η τοποθεσία, η έναρξη και η λήξη της παραχώρησης, χρήση, το εμβαδόν κ.ά.

• Σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες

• Προσδιορίζουν τον λόγο της καταγγελίας και εισάγουν συνοπτική περιγραφή του προβλήματος.

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με τους προσωπικούς κωδικούς του ΤAXISnet για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Υποβολή

Επισημαίνεται ότι καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Επιπλέον, μόνο μία καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια μέρα από την ίδια συσκευή και για την ίδια παραχώρηση.

Μετά την επιτυχή υποβολή της επώνυμης καταγγελίας η εφαρμογή εμφανίζει τον μοναδικό αριθμό και την ημερομηνία υποβολής της. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν μόνο στο ιστορικό των επώνυμων καταγγελιών τους και στα στοιχεία αυτών, όπως για παράδειγμα την κατάσταση της καταγγελίας.

Οι υποβληθείσες καταγγελίες εμφανίζονται στο υποσύστημα «Μητρώο Παραχωρήσεων Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας» του πουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε να εξεταστούν από τις αρμόδιες Κτηματικής Υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της καταγγελίας μέσω του MyCoast, οι πολίτες μπορούν να την κάνουν με κάθε πρόσφορο μέσο ενώπιον οποιασδήποτε δημόσιας Αρχής, η οποία υποχρεούται να τη διαβιβάσει αυθημερόν στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Την εφαρμογή παρουσίασαν χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου και της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Νάγιας Κόλλια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Θα σας στείλουνε …
    Από μιά ΣΚΑΤΟΥΛΑ στον καθέναν σας!..Παραλιακιά, ΦΡΕΣΚΙΑ..
    ..
    Να την εξετάσει ο υπουργός σας, να την κάνει καταχώρηση στο κουραδοdata σας,να την έχετε και για την επόμενη φορά..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This