Δικηγόρος συγγενών θυμάτων στο Μάτι: «Το κράτος αποσυντίθεται, κάψανε την ελπίδα δίκαιης τιμώρησης»

Must Read

Την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων να κρίνει ένοχους μόλις τους έξι από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους για την ασύλληπτη τραγωδία στο Μάτι, σχολίασε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, η δικηγόρος συγγενών θυμάτων, Ειρήνη Μαρούπα.

«Αποδείχτηκε πως δεν υπάρχει αντιρροπιστικός μηχανισμός που θα κρατήσει την κοινωνία όρθια. Δεν υπάρχει διαδικασία ανεξάρτητη για την απονομή δικαιοσύνης δια της οποίος τιμωρούνται αυτοί που πραγματικά έκαναν κάτι κακό, τα δημόσια όργανα, ώστε να αποτρέπονται και τα επόμενα δημόσια όργανα να κάνουν το ίδιο ή και χειρότερο κακό», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Αθωώθηκαν τελείως οι αυτοδιοικητικοί. Υπάρχει μέσα ο κ. Μπουρνούς ο οποίος στις 6 εκείνης της ημέρας βγήκε στην τηλεόραση και είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Μάτι και τον Νέο Βουτζά διότι η φωτιά πηγαίνει προς Διόνυσο. Αυτό εφησύχασε τον κόσμο που ανησυχούσε και έβλεπε την φωτιά να έρχεται προς τα κάτω. Αυτό τους έκανε και να μην πάρουν αμέσως τα μέτρα που ήθελαν οι ίδιοι να πάρουν. Ο κόσμος βγήκε πολύ αργά. Αυτό είναι αντίθετο και στη λογική και την νομική λογική. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να τιμωρηθεί ο κ. Μπουρνούς».

«Είναι μια λάθος απόφαση που στιγματίζει την δικαιοσύνη»

Η κ. Μαρούπα έκανε λόγο για την Ρένα Δούρου, τονίζοντας πως αθωώθηκε για το θέμα της ενημέρωσης των πολιτών για προληπτικά μέσα κατά της φωτιάς. «Με σημάδεψε η κατάθεση της μάνας που κράταγε το παιδί της ενώ έλιωναν τα πόδια του. (…)Θεώρησε το δικαστήριο πως έκανε σωστά την ενημέρωση των πολιτών η κυρία Δούρου διότι έφερε ένα τιμολόγιο και ένα φυλλάδιο τυπωμένο και ένα βίντεο για μέτρα προστασίας που κάπου κάποτε το είχαν δείξει. Είναι μια λάθος απόφαση που στιγματίζει την δικαιοσύνη», επεσήμανε η δικηγόρος, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στις ποινές:

«Ο βαθμός κακουργήματος που απέρριψε τρεις φορές η εισαγγελία πλημμελειοδικών προκαλεί την κοινή λογική και την νομική επιστήμη. Δεν γίνεται να μην υπάρχει διαπλοκή».

Όπως υπογράμμισε, οι συγγενείς θυμάτων περίμεναν να καταδικαστούν στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι. «Δεν περίμεναν πως θα πάει κάποιος φυλακή, το γνώριζαν αυτό», διευκρίνισε και κατέληξε: «Έτσι αισθάνεσαι πως δεν προστατεύεται από το κράτος η ζωή σου. Το κράτος αποσυντίθεται. Αυτό είναι το πρόβλημα. Κάψανε την ελπίδα ανασυγκρότησης και δίκαιης τιμώρησης».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This