Έτοιμο να υποδεχθεί τους επισκέπτες το Φαράγγι της Σαμαριάς – Δείτε τις ώρες που επιτρέπεται η είσοδος

Must Read

Τις….πύλες του «ανοίγει» από σήμερα το Φαράγγι της Σαμαριάς, το οποίο πλέον είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους χιλιάδες τουρίστες!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής «ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς» ήδη από την Κυριακή 28 Απριλίου επιτράπηκε η είσοδος από την Αγία Ρουμέλη και για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα του μονοπατιού, έως το χώρο ανάπαυσης «Χριστός». Μάλιστα, σήμερα το φαράγγι θα είναι προσβάσιμο για το σύνολο της διαδρομής και από τις δύο εισόδους του, τη βόρεια στο Ξυλόσκαλο και τη νότια στην Αγία Ρουμέλη.

Όπως έγινε γνωστό, από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς του ΟΦΥΠΕΚΑ υλοποιήθηκαν τον τελευταίο 1,5 μήνα εντατικές εργασίες για τη συντήρηση των υποδομών (αποκατάσταση γεφυρών, συντήρηση του μονοπατιού, κοπή και απομάκρυνση των επικίνδυνων προς πτώση δένδρων κατά μήκος του μονοπατιού, συντήρηση των κιγκλιδωμάτων και του συστήματος προστασίας από λιθοπτώσεις). Σκοπός ήταν να παρέχεται στους ταξιδιώτες μία αναβαθμισμένη εμπειρία, με πλήρη ασφάλεια. Για τον λόγο αυτό, οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η είσοδος στο Φαράγγι

Πλέον, η είσοδος στο φαράγγι επιτρέπεται κατά τις ώρες 7:00 – 16:00, ενώ οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εξέλθει από τον Εθνικό Δρυμό το αργότερο έως τις 18:00. Για την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς και για πληροφορίες που αφορούν τον Εθνικό Δρυμό (π.χ., ωράριο λειτουργίας, κατηγορίες εισιτηρίων, την διαδρομή, την ασφάλεια, κ.λπ.) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: https://samaria-tickets.necca.gov.gr/checkout.

Υπενθυμίζεται, πως η διαχείριση της επισκεψιμότητας του Φαραγγιού της Σαμαριάς πέρασε στον ΟΦΥΠΕΚΑ το καλοκαίρι του 2022, οπότε και για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων. Κατά την χρονιά εκείνη, το φαράγγι υποδέχθηκε 168.593 άτομα, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών από το 2007.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This