Εξαρθρώθηκε συμμορία – Διέπραττε κλοπές σε Αττική, Κορινθία και Αργολίδα

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Must Read

Εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρχών εγκληματική οργάνωση. Tα μέλη της είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αττική, Κορινθία και Αργολίδα!

Για τις υποθέσεις, όπως αναφέρεται επίσημα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 22 και 38 ετών, μέλη της συμμορίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία μάλιστα περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 25 ετών. Από την εγκληματική δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 34.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην Μεσσηνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι δύο συλλήψεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τις 10 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαΐου, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη, προκειμένου να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους μετέβαιναν σε περιοχές των Νομών Αργολίδας, Αττικής και Κορινθίας με ενοικιαζόμενα οχήματα, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και διέπρατταν κλοπές σε οικίες και οχήματα.

Είχαν διαπράξει, συνολικά, 26 περιπτώσεις κλοπών όπου είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ από την εγκληματική δράση υπολογίζεται πως είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 34.000 ευρώ. Τέλος, κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This