Μεγαλείο ψυχής από δύο Ρομά που δώρισαν τα όργανα του νεκρού παιδιού τους

Must Read

Ένα ζευγάρι νεαρών Ρομά αποφάσισε να δωρίσει τα μάτια, τα νεφρά και την καρδιά του νεκρού παιδιού του για να σώσει τις ζωές άλλων ανθρώπων. Η μόλις 2,5 ετών κορούλα τους έχασε τη ζωή της από σηψαιμία και οι γονείς πήραν αυτή τη σπουδαία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του παιδιού τους.

Το κοριτσάκι είχε διακομιστεί με σηψαιμία στην Πάτρα από την Κέρκυρα και έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο ξεψύχησε την Πέμπτη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Δείτε επίσης: Σε στάση λεωφορείου «καρφώθηκε» κλεμμένο όχημα με μετανάστες

Η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος και αποφάσισε να δώσει τα μάτια και τα νεφρά της μικρούλας σε δύο παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Η μικρούλα Ρο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα με σηψαιμικό σοκ στην Πάτρα στις αρχές Δεκεμβρίου. Τρεις ομάδες γιατρών πήγαν στο Νοσοκομείο του Ρίου για την καρδιά, τα μάτια και τα νεφρά του παιδιού. Ομάδα τεσσάρων ειδικευμένων στις μεταμοσχεύσεις ιατρών πήγε εκεί μέσω του αεροδρομίου του Αράξου και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ. Τα νεφρά μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα.

Τα μάτια του μικρού παιδιού θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η καρδιά του κοριτσιού αποφασίστηκε να μη ληφθεί για λόγους ανατομικούς, αυτό τόνισε o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στη γενναία στάση των δύο γονέων, που θέλησαν με τη σπουδαία κίνησή τους να βοηθήσουν άλλα παιδιά. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ εξήρε τον αλτρουισμό τους και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αντιλήφθηκαν την αξία και τη σημαντικότητα της δωρεάς οργάνων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This