9-8-2020

Μεγαλείο ψυχής από δύο Ρομά που δώρισαν τα όργανα του νεκρού παιδιού τους

Ένα ζευγάρι νεαρών Ρομά αποφάσισε να δωρίσει τα μάτια, τα νεφρά και την καρδιά του νεκρού παιδιού του για να σώσει τις ζωές άλλων ανθρώπων. Η μόλις 2,5 ετών κορούλα τους έχασε τη ζωή της από σηψαιμία και οι γονείς πήραν αυτή τη σπουδαία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του παιδιού τους.

Το κοριτσάκι είχε διακομιστεί με σηψαιμία στην Πάτρα από την Κέρκυρα και έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ωστόσο ξεψύχησε την Πέμπτη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Δείτε επίσης: Σε στάση λεωφορείου «καρφώθηκε» κλεμμένο όχημα με μετανάστες

Η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος και αποφάσισε να δώσει τα μάτια και τα νεφρά της μικρούλας σε δύο παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Η μικρούλα Ρο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα με σηψαιμικό σοκ στην Πάτρα στις αρχές Δεκεμβρίου. Τρεις ομάδες γιατρών πήγαν στο Νοσοκομείο του Ρίου για την καρδιά, τα μάτια και τα νεφρά του παιδιού. Ομάδα τεσσάρων ειδικευμένων στις μεταμοσχεύσεις ιατρών πήγε εκεί μέσω του αεροδρομίου του Αράξου και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ. Τα νεφρά μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό στην Αθήνα.

Τα μάτια του μικρού παιδιού θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο η καρδιά του κοριτσιού αποφασίστηκε να μη ληφθεί για λόγους ανατομικούς, αυτό τόνισε o διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης αναφέρθηκε στη γενναία στάση των δύο γονέων, που θέλησαν με τη σπουδαία κίνησή τους να βοηθήσουν άλλα παιδιά. Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ εξήρε τον αλτρουισμό τους και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αντιλήφθηκαν την αξία και τη σημαντικότητα της δωρεάς οργάνων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ