Δίχως τέλος η ενδοσχολική βία: «Έβριζε την κόρη μου και της είπε ότι θα τη σκοτώσει» – Σοκάρει η νέα μαρτυρία

Όσα κατήγγειλε μητέρα 15χρονης για τον εφιάλτη που ζει στα χέρια αδίστακτων συμμαθητών της

Must Read

Σε μάστιγα έχουν μετατραπεί πλέον τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, με μαθητές να βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια συνομηλίκων τους. Αυτή τη φορά, παρέα ανήλικων «νταήδων» στο σχολείο Καλής στην Σκύδρα, η οποία είχε απασχολήσει με ένα ακραίο περιστατικό όπου μαθητής της Γ´ Γυμνασίου έσβησε τσιγάρο στο πρόσωπο 14χρονου, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά από νέα καταγγελία, αυτήν τη φορά 15χρονης μαθήτριας, η οποία έπεσε θύμα bullying.

«Αυτό γίνεται από την αρχή της χρονιάς, αυτή η παρέα δημιουργεί προβλήματα με την ανοχή των καθηγητών. Η μικρή μου ήταν εκδρομή με το σχολείο, πήγε ο αρχηγός από αυτούς και έτσι όπως καθόντουσαν τους είπε ‘πάρτε δρόμο από εδώ, θέλω να καπνίσω’. Η μικρή είπε ‘έχει τόσο χώρο’ και αυτός της είπε ‘άκουσες τι σου είπα, θα κάνεις ό,τι σου πω εγώ’. Είπε η δικιά μου ‘όχι, δε θα γίνεται ό,τι θέλεις εσύ’. Άρχισε να την βρίζει με πολύ άσχημες λέξεις, να της λέει ότι θα την σκοτώσει. Φοβήθηκε, πήγε στο γραφείο, ενημέρωσε τη γυμνασιάρχη, τον κάλεσαν αλλά δεν ξέρω τι του είπαν», περιέγραψε η μητέρα της 15χρονης και συνέχισε:

«Τα παιδιά όλα ήταν τρομοκρατημένα, μιλάμε για 15χρονα. Οι γονείς τούς ξέρουν τα πάντα, έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ο πατέρας του ενός γύρισε και είπε δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Όταν ήρθε το δικό μου το παιδί στο σπίτι, το πήρα με το καλό, μου είπε ‘μαμά δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση, φοβάμαι’. Πήγαμε στο ΑΤ, έτρεμε και έκλαιγε. (…) Είναι μια παρέα πέντε παιδιών από τα οποία οι δύο είναι οι πιο σκληροί. Είναι αυτά που χτυπάνε, η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως σε εκδρομή του σχολείου στην Κέρκυρα, ξυλοκοπήθηκε και άλλος ανήλικος από την παρέα των νταήδων. Μάλιστα στο ξενοδοχείο πήγε και Αστυνομία, ωστόσο οι γονείς των μαθητών δεν ενημερώθηκαν επίσημα.

«Φοβάται μην είναι ο νέος Άλεξ»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αντώνη Ξυλουργίδη, οι καταγγελίες είναι τέσσερις. «Η τέταρτη περίπτωση φοβάται να μην καταλήξει σαν τον Άλεξ, έτσι μου είπε το παιδί με τους γονείς του, φοβούνται τα αντίποινα», ανέφερε ο δικηγόρος, ενώ επεσήμανε πως δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση ούτε από την αρμόδια διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε από το σχολείο.

«Τους έχουν επιπλήξει γιατί αυτή η διαδικασία πήρε διαστάσεις στα ΜΜΕ. Δεν έχω δει αντίδραση ούτε από το υπουργείο Παιδείας. (…) Έχουμε μια ομαδοποίηση με σκοπό την τέλεση παράνομων πράξεων, επιθετική συμπεριφορά ανθρώπων που παρότι είναι ανήλικοι έχουνε μια κουλτούρα διαφορετική», σημείωσε ο κ. Ξυλουργίδης και κατήγγειλε:

«Συγγενικά πρόσωπα των δραστών, μου στέλνουν μηνύματα και μου απευθύνουν μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Με ρωτάνε ”τι πηγαίνεις απέναντί τους, αυτοί είναι τοπικοί παράγοντες”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This