Λάρισα: Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 5χρονης Κατερίνας από λοίμωξη

Το παιδί «έσβησε» στο νοσοκομείο, με τους γονείς να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία γιατρών και νοσηλευτών

Must Read

Αναβιώνει στις 16 Ιουνίου η υπόθεση θανάτου της 5χρονης Κατερίνας Γκαβούτσικου, που «έσβησε» τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου του 2020 έπειτα από διήμερη νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Οι γονείς της ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των γιατρών και όσων ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας παραπέμπονται συνολικά πέντε κατηγορούμενοι εκ των οποίων, τρεις γιατροί (ιδιώτης και νοσοκομειακοί), ένας υπάλληλος νοσοκομειακού εργαστηρίου και μια πραγματογνώμονας για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια με ενέργεια και με παράλειψη, για ψευδή ιατρική πιστοποίηση, για ψευδή βεβαίωση, για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, για ψευδή πραγματογνωμοσύνη, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή πραγματογνωμοσύνη.

«Η εσφαλμένη γενική αίματος είχε σαν αποτέλεσμα να λειτουργήσει στο αρχικό στάδιο αποπροσανατολιστικά για τους θεράποντες παιδίατρους αναφορικά με τη διάγνωση της λοίμωξης και να τους κατευθύνει αρχικά σε διάφορα νοσήματα πλην της μικροβιακής λοίμωξης, με συνέπεια η ανήλικη ασθενής να αποβιώσει τη 19-22020 λόγω σηπτικής καταπληξίας επί εδάφους λοίμωξης στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας», περιγράφει η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας, σχετικά με τα αδικήματα στην παραπεμπτική της πρόταση, όπως σημειώνονται στο ιατροδικαστικό πόρισμα.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, πως με μια λιτή ανακοίνωση, το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου 2020 η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έδιναν τις πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του κοριτσιού.

«Στις 17/2/2020 εισήχθη κοριτσάκι 5 ετών στην Παιδιατρική Κλινική κατόπιν παραπομπής από ιδιώτη παιδίατρο, μετά από συνεχιζόμενη πυρετική κίνηση από εβδομάδας. Στις 19/2/2020 απεβίωσε στις 5:00 το πρωί, αιφνιδίως», έγραφε η ανακοίνωση.

Η κατάσταση του παιδιού, όπως δηλώθηκε τουλάχιστον από τους γιατρούς, εμφανιζόταν ως σταθερή, όταν στη 1.30 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου «παρουσίασε υπερδιέγερση και ανησυχία» με τα συμπτώματα να επιδεινώνονται συνεχώς, εξέλιξη που οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση να διακομιστεί σε νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να προχωρήσουν στην διακομιδή της, αφού στις 4:50 τα ξημερώματα η κατάσταση της 5χρονης Κατερινούλας επιδεινώθηκε. Σε ημιλυπόθυμη κατάσταση μεταφέρθηκε στο εξεταστήριο της κλινικής όπου έχασε τις αισθήσεις της. Τελικά παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από γιατρούς και άλλων ειδικοτήτων που μετέβησαν στην Παιδιατρική Κλινική προκειμένου να συνδράμουν, η 5χρονη άφησε την τελευταία της πνοή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This