Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση στη δικαστική απόφαση για το Μάτι

Σχεδόν όλοι ξανά στο εδώλιο

Must Read

Έφεση άσκησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης που αφορά στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και στις γύρω περιοχές, το καλοκαίρι του 2018, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.




 

Η έφεση αφορά τα πάντα:

  • αθωώσεις
  • ποινές,
  • ελαφρυντικά
  • μετατροπή της ποινής σε χρηματική,

Εξαιρείται ο ηλικιωμένος που κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά και καταδικάστηκε ποινή 3 χρόνων γιατί δεν προβλέπεται νομικά.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε σε άσκηση έφεσης με εντολή της ίδιας της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη αλλά και της προϊσταμένης της Εισαγγελίας; Εφετών της Αθήνας Καλλιόπης Βαρδάκη.

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, και συγκεκριμένα τους αθωωθέντες, πλην του ηλικιωμένου, τις ποινές, τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες (πέντε συνολικά πρώην στελέχη αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών) αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα.

Η έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Σπύρο Παππά. Ως εκ τούτου η υπόθεση θα επανεξεταστεί στο σύνολο της σε δεύτερο βαθμό.

Παράλληλα, το μεγάλη στοίχημα για τη Δικαιοσύνη η καθαρογραφή της απόφασης προκειμένου η δίκη σε δεύτερο βαθμό να ξεκινήσει μέσα στο 2024, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος της παραγραφής.




Υπενθυμίζεται πως με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε τους πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής:

  1. Σωτήρη Τερζούδη, τότε αρχηγό της Πυροσβεστικής (ανθρωποκτονία από αμέλεια για 102 θανάτους και σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων).
  2. Βασίλη Ματθαιόπουλο, τότε υπαρχηγό (ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον πνιγμό  9 ανθρώπων στη θάλασσα).
  3. Ιωάννη Φωστιέρη, τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ  (ανθρωποκτονία από αμέλεια 102 ανθρώπων και σωματικές βλάβες 32)
  4. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών (ανθρωποκτονία από αμέλεια 102 ανθρώπων, σωματική βλάβη από αμέλεια 32 ανθρώπων).
  5. Χαράλαμπο Χιώνη, τότε Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής.
  6. Τον κάτοικο στο Νατού Πεντέλης Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο από την αυλή του οποίου ξεκίνησε η φωτιά για εμπρησμό από αμέλεια.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This