Έξαρση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τις ημέρες του Πάσχα με πάνω από 750 καταγγελίες!

Συνελήφθησαν 278 άτομα, άντρες και γυναίκες

Must Read

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, τα οποία τείνουν να μετατραπούν σε επιδημία, καθώς σχεδόν δεν υπάρχει ημέρα που να μην πληροφορηθούμε κάποιο τέτοιο περιστατικό.

Μάλιστα, ούτε η κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας δεν στάθηκε αρκετή να… ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κατά την εβδομάδα 28/4 – 5/5 έγιναν στην Άμεση Δράση 752 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με τους αστυνομικούς να διαχειρίζονται τα 488 από αυτά.

Αυτά τα περιστατικά οδήγησαν σε 278 συλλήψεις, ενώ σε 66 θύματα ενδοοικογενειακής βίας χορηγήθηκε το panic button (η ειδική εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο). Παράλληλα, 14 ήταν οι γυναίκες που μεταφέρθηκαν στις σχετικές δομές με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Έξαρση, ωστόσο, υπήρξε κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και στα φαινόμενα της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, που επίσης αποτελεί μια μάστιγα της εποχής, καθώς σε ολόκληρη την επικράτεια έγιναν 6.782 έλεγχοι, οι οποίοι οδήγησαν σε 152 συλλήψεις σχετιζόμενες με 193 παραβάσεις.

  • Δείτε το ρεπορτάζ του ΕΡΤ news:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This