Πάτρα: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στα σχολεία

Γονείς αναγκάστηκαν να «φυγαδεύσουν» τα παιδιά τους, για να γλιτώσουν από τους αδίστακτους συμμορίτες

Must Read

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση των μελών του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές στην Πάτρα, με ανήλικους που είχαν εμπλακεί στα «δίχτυα» του να φτάνουν στο σημείο να εγκαταλείψουν την αχαϊκή πρωτεύουσα, με την ελπίδα να γλιτώσουν από τα αδίστακτα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από το κύκλωμα, κάποιοι από αυτούς αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε άλλες περιοχές, όσο το δυνατόν πιο μακριά, με την ελπίδα να «γυρίσουν σελίδα» στη ζωή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια 16χρονη, ο πατέρας της οποίας κατάλαβε πως η κόρη του είχε μπλέξει και πήρε την απόφαση να την απομακρύνει από την Πάτρα, για να γλιτώσει.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δύο από των τέσσερα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, που πλέον βρίσκονται προφυλακισμένοι, είχαν αναλάβει να βρίσκουν ανήλικους που «παραστράτησαν», εντοπίζοντας, μεταξύ άλλων, έναν 19χρονο που είχε επιχειρήσει να τους «ξεφύγει», τον οποίο και εξανάγκασαν να επιστρέψει, καθώς είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί του. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, συνελήφθη στην ευρεία επιχείρηση της 26ης Απριλίου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επικαλούμενος πως και ο ίδιος είναι θύμα.

Ξυλοδαρμοί και απειλές κατά της ζωής τους

Με την εξάρθρωση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε πως τα ηγετικά στελέχη επέβαλαν την απόλυτη αφοσίωση στους «μικρούς» με ξυλοδαρμούς και απειλές ακόμα και κατά της ζωής τους. Σύμφωνα με μαρτυρία, στο πλαίσιο μιας τέτοιας «συμμόρφωσης», προκειμένου να εκφοβίσουν ανήλικο μέλος το… κρέμασαν ανάποδα!

Σε άλλη περίπτωση, φέρεται να προσέγγισαν μαθητή με το πρόσχημα ότι τους χρωστά 200 ευρώ. Στην απορία του ανήλικου πώς είναι δυνατόν να τους οφείλει, η απάντηση ήταν: «Μου χρωστάς. Θα σε τσακίσω στο ξύλο. Πήγαινε “αυτό” εκεί, για να κλείσει το χρέος».

Τις τακτικές μαφίας που εφάρμοζε ο 20χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας και η ομάδα του, ενισχύει η αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Πελοπόννησο» του πατρινού δικηγόρου Άκη Βαβαρούτα, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του μικρότερου σε ηλικία -σχεδόν 14 ετών- μαθητή που διακινούσε ναρκωτικά για λογαριασμό του κυκλώματος. Όπως δήλωσε ο κ. Βαβαρούτας, ένας εκ της ηγετικής ομάδας «κάποια στιγμή, του είχε επιδείξει μαχαίρι, ρωτώντας τον: “Εάν θα κάνω μια ληστεία, θα έρθεις μαζί μου; Θα συμμετέχεις ή θα προτιμήσεις να το πληρώσεις με τη ζωή σου;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This