Σήμερα η δίκη των Αιγυπτίων που κατηγορούνται για το ναυάγιο της Πύλου

Oδήγησε στον τραγικό θάνατο 550 ανθρώπων

Must Read

Ξεκινά σήμερα Τρίτη (21/05) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας η δίκη των εννέα Αιγυπτίων οι οποίοι κατηγορούνται ως διακινητές, για τον ναυάγιο του σκάφους Adriana στα ανοιχτά της Πύλου τον περασμένο Ιούνιο το οποίος οδήγησε στον τραγικό θάνατο 550 ανθρώπων.




 

Οι εννέα Αιγύπτιοι, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους 104 συνολικά διασωθέντες, φέρονται να εναλλάσσονταν στην πλοήγηση του σκάφους, ή να ήταν επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης, τη χορήγηση φαγητού ή την τοποθέτηση των επιβατών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.




 

Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι, ενώ οι συνήγοροί τους είχαν επισημάνει στις ανακριτικές αρχές ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία κατά την αναγνώρισή τους από άλλους διασωθέντες. Οπως υποστηρίζουν, οι μάρτυρες δεν κλήθηκαν να περιγράψουν τους υπόπτους προτού τους επιδειχθούν οι φωτογραφίες τους.

Παράλληλα, η υπεράσπιση είχε ζητήσει να ληφθούν καταθέσεις από το σύνολο των διασωθέντων, αλλά οι ανακριτικές αρχές έκριναν ότι το δείγμα των εννέα μαρτύρων ήταν επαρκές.

 

Ακόμη, οι δικηγόροι των συλληφθέντων επισημαίνουν ότι δεν αποδίδεται από τους μάρτυρες η ιδιότητα του κυβερνήτη σε κάποιον από τους εννέα κατηγορουμένους ούτε αναφέρεται ότι κάποιος εξ αυτών εισέπραξε χρήματα για τη μεταφορά τους. Υποστηρίζουν ότι το κατηγορητήριο είναι αόριστο και η μόνη εξειδικευμένη αναφορά σε πράξεις των συλληφθέντων είναι ότι ένας χορηγούσε φαγητό και νερό, άλλος επιχείρησε να διορθώσει τις βλάβες της μηχανής ή παρείχε βοήθεια κατά την επιβίβαση. Επισημαίνουν ακόμη προβλήματα και κατά τη διαδικασία της διερμηνείας.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου 2023, ανατράπηκε και βυθίστηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου ένα αλιευτικό σκάφος φορτωμένο με ανθρώπους από την Αίγυπτο, τη Συρία, το Πακιστάν και την Παλαιστίνη. Είχαν επιβιβαστεί σε αυτό από το Τομπρούκ της Λιβύης και προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Διασώθηκαν 104 άτομα και περισυνελέγησαν 81 σοροί. Εκτιμάται, βάσει μαρτυριών, ότι στο σκάφος υπήρχαν κι άλλοι επιβάτες και τα θύματα ήταν περισσότερα.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This