Τουρκικά ΜΜΕ: Έρχεται σημαντική ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των ελληνικών F-16

Αναφορά σε επικείμενο Ελληνο-Ισραηλινό deal για αγορά κιτ καθοδήγησης

Must Read

Η τουρκική εφημερίδα Turkiye (στην αγγλική της έκδοση) παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ για την πρόθεση της Ελλάδας να αγοράσει κιτ καθοδήγησης SPICE 1000 και SPICE 2000 για τα F-16 της, για να αναβαθμίσει το οπλοστάσιό της με βόμβες, ενισχύοντας τις ικανότητές τους για χτυπήματα ακριβείας σε αντίξοες συνθήκες.

Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, η Ελλάδα ενισχύει την αεράμυνα με πρόσθετα κιτ F-16V Spice εν μέσω των προσπαθειών εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα της Türkiye αναλύοντας:

Η Ελλάδα σχεδιάζει να προμηθευτεί κιτ καθοδήγησης που χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή μη κατευθυνόμενων βομβών σε βόμβες ακριβείας, που αναπτύχθηκαν από την ισραηλινή εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας Rafael και σύντομα θα ενσωματώσει το προηγμένο σύστημα στο αμυντικό της οπλοστάσιο, δίνοντάς της ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στα κατευθυνόμενα πυρομαχικά ακριβείας.

Το SPICE, το εξελιγμένο κιτ καθοδήγησης που παράγεται από τη Rafael και είναι παρόμοιο με το JDAM/JDAM-ER της Boeing, πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Ελλάδα σχεδιάζει να αγοράσει κιτ SPICE 1000 και SPICE 2000 για να βελτιώσει τις βόμβες γενικής χρήσης Mark 83 και Mark 84, σε έξυπνα όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εγκαταστήσει αρχικά τα κιτ στον στόλο των F-16 Viper, ενισχύοντας σημαντικά την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα.

Η συμφωνία προμήθειας, αξίας κάτω των 140,75 εκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας.

Η εξαγορά αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της ακρίβειας και της αποτελεσματικότητας των αεροπορικών επιδρομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Η «οικογένεια» των κιτ καθοδήγησης SPICE περιλαμβάνει παραλλαγές για κεφαλές 1000 λιβρών (Mk-83), 2000 λιβρών (Mk-84) και 250 λιβρών.

Αυτά τα κιτ είναι συμβατά με μια ποικιλία μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των F-15, F-16, Mirage 2000, Tornado και Gripen, καθιστώντας τα μια ευέλικτη προσθήκη στο εναέριο οπλοστάσιο της Ελλάδας.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του κιτ καθοδήγησης SPICE είναι η ικανότητά του να συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρο-οπτικής καθοδήγησης με τη δορυφορική καθοδήγηση (GPS/INS).

Η δυνατότητα διπλής λειτουργίας διασφαλίζει ότι οι βόμβες μπορούν να χτυπήσουν με ακρίβεια τους στόχους τους ακόμη και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε περιβάλλοντα όπου τα σήματα GPS ενδέχεται να διακυβεύονται ή να μην είναι διαθέσιμα.

Η ηλεκτρο-οπτική καθοδήγηση του συστήματος παρέχει στόχευση ακριβείας χρησιμοποιώντας αλγόριθμους αντιστοίχισης εικόνας, καθιστώντας το εξαιρετικά αποτελεσματικό τόσο σε επιχειρήσεις την ημέρα, όσο και τη νύχτα.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας καταλήγει με το εξής:

Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας SPICE, η Ελλάδα κάνει ένα ουσιαστικό βήμα προς τα εμπρός στην ενίσχυση των αμυντικών και επιθετικών αεροπορικών δυνατοτήτων της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This