Μαινόμενος πατέρας στην Αχαΐα έκανε λαμπόγυαλο την εκκλησία γιατί το μικρόφωνο του παπά τού ξύπνησε το παιδί 

Must Read

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν μέσα σε εκκλησία στην Αχαΐα το πρωί της Κυριακής, όταν ένας πατέρας εισέβαλλε μαινόμενος στον χώρο και άρχισε να προκαλεί ζημιές επειδή ο ήχος από το μικρόφωνο του ιερέα, ξύπνησε το μωρό του.

Όπως αναφέρει το flamis.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στις 7.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιά Τριταίας, με τον κάτοικο του χωριού να μπαίνει έξαλλος στον χώρο και να προκαλεί ζημιές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έσπασε το μαρμάρινο περιστέρι πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το Ευαγγέλιο, κουνούσε εικόνες ενώ «επιτέθηκε» και στα μανουάλια! Την ίδια ώρα οι πιστοί έντρομοι παρακολουθούσαν το ξέσπασμά του και τον καλούσαν να σταματήσει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, στο σημείο δεν κλήθηκε αστυνομία, όμως η εκκλησία θα κινηθεί νομικά σε βάρος του άνδρα για την αδιανόητη συμπεριφορά του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΊΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ,ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ .ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΦΟΡΑΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΕΣΑΚΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΜΠΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΛΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑΧ ΜΠΑΡ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΡΕΕΙ.

    • Μην γράφεις μόνο με κεφαλαία, διότι κουράζουν τα μάτια και δείχνουν ότι φωνάζεις.

      “Στή συνέχεια ὁ Μέγας Κωνσταντῖνος μέ αὐτοκρατορικό διάταγμα ἐπέβαλε τήν πρώτη ἡμέρα τῆς ἑβδομάδος ὡς ἡμέρα ἀργίας. Τό Διάταγμα προέβλεπε: «ὅλοι οἱ δικασταί, ὁ λαὸς τῆς πόλεως καὶ αἱ λοιπαὶ ἐργασίαι ὀφείλουν νὰ καταπαύουν κατὰ τὴν ἀξιοσέβαστον ἡμέραν τοῦ Ἡλίου» (C 111, 12· 2, in Corpus Juris Civilis τ. II, Codex Justinianus, Berlin 1927).”

      Φυσικό, αφού ο Κωνσταντίνος ήταν ηλιολάτρης, όπως και ο πατέρας του.

      ” Τελικῶς ἡ ΣΤ΄ Οἰκουμενική Σύνοδος καθιέρωσε ὡς πλήρη ἀργία τήν Κυριακή μέ σκοπό τή μετοχή τῶν Χριστιανῶν στή λατρευτική σύναξη στούς ναούς καί τήν οἰκογενειακή ἀνάπαυση καί γαλήνη.”

      Αυτά πληροφοριακώς. Όλα τα άλλα είναι άσχετα με το δικαίωμα τού καθενός στην ανάπαυση και την διάθεση τού ελεύθερου χρόνου του όπωβς θέλει. Στην Ελλάδα δεν έχουμε (ακόμη) θεοκρατία. Το επίπεδο κάποιων εδώ μέσα είναι θλιβερά χαμηνό και πολύ φοβούμαι ότι δεν πρόκειται άτομα ηλικιωμένα.

    • Δεν ισχύει για την εκκλησία η ώρα κοινής ησυχίας. Μόνο για τους καφρους με τις κομμένες εξατμίσεις, τα σκυλαδικα και τα διάφορα πάρτυ στα σπίτια.

    • Και ο ιμάμης και ο μουεζίνης φασαρία κάνουν. Γιατί να προτιμήσει αυτούς; Τα μικρόφωνα που έχουν τοποθετήσει έξω από τις εκκλησίες, όπως και αυτό τού μουεζίνη στον μιναρέ, είναι ενίοτε όντως ενοχλητικά και οπωσδήποτε συμβάλλουν στην ηχορύπανση. Οι πιστοί ας πηγαίνεουν να παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία μέσα στην εκκλησία. Δεν χρειάζεται να την επιβάλεις με το έτσι θέλω σε όλον τον κόσμο. Από την άλλη, αν τα μικρόφωνα παραβιάζουν τις διατάξεις κοινής ησυχίας, ή άλλες, δεν είναι ανάγκη να τα κάνει κανείς γυαλιά-καρφιά. Καταγγελία στην αστυνομία χρειάζεται, αφού γίνει μία σύστατση στούς υπευθύνους των ναών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This