Το πάρκο δεινοσαύρων συνεχίζει τη λειτουργία του!

Must Read

Για μια ακόμα χρονιά το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα συνεχίζει τη λειτουργία του για όλο το 2020. Το Πάρκο παρουσιάζει την έκθεση των 23 ομοιωμάτων από την Εποχή των Δεινοσαύρων, μέχρι την Εποχή των Παγετώνων και των ζώων του σήμερα που είναι υπό εξαφάνιση. Από τις 20 Δεκεμβρίου, θα προστεθεί στη συλλογή του ένα ομοίωμα θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Στο Πάρκο Δεινοσαύρων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, ενώ όλο το χρόνο δέχεται σχολικές επισκέψεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλο το χρόνο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ», έχει σχεδιαστεί από επιστημονικό προσωπικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πολιτιστικού Πάρκου.

Σαν στόχο έχει την ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται προσομοίωση ανασκαφής όπου γίνεται γνωριμία με το επάγγελμα του παλαιοντολόγου, αλλά δίνεται και έμφαση στην αξία των απολιθωμάτων.

Τέλος, στο Μουσείο στο χώρο του Πάρκου στην Κερατέα, παρουσιάζονται αντίγραφα από κρανία σε όλα τα εξελικτικά στάδια του ανθρώπου, καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στις αντίστοιχες εποχές. Η συλλογή του μουσείου ανανεώνεται τακτικά με νέα εκθέματα.

Το Πάρκο Δεινοσαύρων είναι μέρος του Πολιτιστικού Πάρκου στην Κερατέα όπου γίνονται βιωματικές, εκπαιδευτικές δράσεις. Λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο αγροτικής ζωής, Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και Βοτανόκηποι.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Δεινοσαύρων περιλαμβάνει την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Πάρκου, την επίσκεψη στη Μικρή Φάρμα των Ζώων και τη συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκτελούνται στο Πάρκο την ημέρα που θα το επισκεφθείτε.

Πληροφορίες για το Πάρκο θα βρείτε στο site: www.politistikoparko.com .

Εισιτήρια μπορείτε είτε να εκδώσετε στο: www.mikroparkaki.gr (εδώ θα βρείτε πολλά αξεσουάρ με δεινόσαυρους), είτε στην είσοδο του Πάρκου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο – Κερατέα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2299042100

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This