Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Με την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ μπαίνουν ιδιώτες στη γεωργική ασφάλιση

Ιδιωτικοποιείται και ο ΕΛΓΑ -στο πλαίσιο, προφανώς, του γενικού ξεπουλήματος που έχουν σημάνει κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης-, με τον Μάκη Βορίδη να πανηγυρίζει από το βήμα της Ολομέλειας για την είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών στη γεωργική ασφάλιση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ο υπουργός Αγροτικής Παραγωγής ανακοίνωσε ότι έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις με ιδιωτικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς και ότι έως τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί το μοντέλο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη γεωργική ασφάλιση.

«Η βασική ιδέα είναι να υπάρξει ένα μοντέλο συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, το οποίο έχω ζητήσει χρόνο, για να σας το παρουσιάσω έως τον Ιούνιο του 2020, αφού έχουν καταλήξει οι συζητήσεις με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες» υποστήριξε ο υπουργός.

Απαξίωση

Επιχείρησε, μάλιστα, να απαξιώσει τον ΕΛΓΑ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο φορέα γεωργικής ασφάλισης, ισχυριζόμενος ότι είναι ελλειμματικός και με τους ρυθμούς κάλυψης ζημιών, σε 1,5 με 2 χρόνια, δεν θα είχε να δώσει αποζημιώσεις.

Δείτε επίσης: Ετοιμοπόλεμοι οι αγρότες: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για μπλόκα μετά τις γιορτές

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι σήμερα έχει συνάντηση με ελληνικές ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες γι’ αυτό τον σκοπό. Αποκάλυψε δε ότι υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από γαλλικές και γερμανικές εταιρίες του χώρου. Σφοδρή ήταν, ως αναμενόταν, η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Θεοδώρα Τζάκρη να ρωτά τον υπουργό αν θα βάλει στους αγρότες πρόσθετα ασφάλιστρα, ζητώντας, αντί ανακοινώσεων για είσοδο ιδιωτών, «να δει πρώτα τις λειτουργίες του δημόσιου ασφαλιστικού φορέα και να επιλύσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ