Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους ως τα Χριστούγεννα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Must Read

Επιδείνωση αναμένεται να παρατηρηθεί στον καιρό τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Βροχές και καταιγίδες θα έχουν την… τιμητική τους ως και την Κυριακή και θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

Μάλιστα, την Κυριακή όλα δείχνουν πως τα φαινόμενα θα παραμείνουν και θα είναι έντονα στα δυτικά, στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ σημαντικά ύψη βροχής θα σημειωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στο Βόρειο Ιόνιο.

Όσον αφορά, δε, τους ανέμους, θα παρατηρηθεί εξίσου σημαντική ενίσχυση στους νότιους ανέμους στο Αιγαίο και στους δυτικούς στο Ιόνιο ενώ την Κυριακή η έντασή τους πιστεύεται ότι θα φτάσει τα οκτώ και τοπικά εννέα μποφόρ, κάτι που ενδεχομένως προκαλέσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Εκτός από τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις όμως, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν και οι οδηγοί στα οδικά δίκτυα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα:

Σάββατο 21/12

Στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 22/12

Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα εκδηλωθούν: Από τα ξημερώματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι στην ανατολική και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία, βαθμιαία στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το βράδυ στις Κυκλάδες.

Δευτέρα 23/12

Κακοκαιρία με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, που θα γίνει αισθητή στα βόρεια.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν: Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Τα ξημερώματα στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Από το απόγευμα πιθανώς στην Κρήτη.

Τρίτη 24/12 & Τετάρτη 25/12

Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση. Παγετός αναμένεται κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This