Τρίτη 11/5/2021

Μελομακάρονα VS κουραμπιέδες σημειώσατε 1

Tο μελομακάρονο φαίνεται πως κερδίζει τη μάχη με τον κουραμπιέ, όπως προκύπτει από τις -έως τώρα- πωλήσεις στα περίπου 730 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης. Η «αναμέτρηση» αυτή ανάμεσα στα δύο γλυκά των Χριστουγέννων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» Ελσα Κουκουμέρια τόνισε ότι «στη βόρεια Ελλάδα πρώτη επιλογή είναι το μελομακάρονο και ακολουθεί ο κουραμπιές», συμπληρώνοντας ότι «και τα σιροπιαστά γλυκά είναι πρωταγωνιστές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ όλοι περιμένουν για τη συνέχεια τη… βασίλισσα βασιλόπιτα».

Σύμφωνα με την κυρία Κουκουμέρια, οι τιμές τόσο των γλυκών όσο και της βασιλόπιτας κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια. Η τιμή κιλού για τα μελομακάρονα αρχίζει από τα 10 ευρώ και φτάνει έως τα 13 ευρώ, ανάλογα με το εάν έχουν σοκολάτα ή όχι, ενώ οι κουραμπιέδες πωλούνται από 11 έως 14 ευρώ, αφού ορισμένοι διαφοροποιούνται από την κλασική γεύση.

Εκτός από τα γλυκά που θα τιμήσουν δεόντως οι Θεσσαλονικείς τις ημέρες των εορτών, έχουν ήδη αρχίσει στους φούρνους οι προετοιμασίες και για τις βασιλόπιτες. Με βάση τις εκτιμήσεις, τα 730 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης αναμένεται να βγάλουν προς πώληση συνολικά γύρω στα 500.000 τεμάχια από βασιλόπιτες για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ