Πάνω από 100 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία – Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για επιτόπιους ελέγχους

«Υπάρχει μείζον θέμα με το νερό» τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου.

Must Read

Ξεφεύγει η κατάσταση με τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου στη Μαγνησία, καθώς έχουν ξεπεράσει, πλέον, τους 100 οι πολίτες που κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο τοπικός ιστότοπος taxydromos.gr, στον εν λόγω δήμο επικρατεί οργή και αγανάκτηση κατά της δημοτικής αρχής Νασίκα για τα μαζικά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από το πόσιμο νερό, με αποτέλεσμα αύριο, Δευτέρα 3/6, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στις περιοχές Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο για επιτόπιους ελέγχους στο δίκτυο ύδρευσης. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα περιστατικά εντοπίστηκε, επίσης, και κρούσμα σαλμονέλας.

Μέχρι στιγμής, επτά παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική, ενώ ένας υπερήλικας με υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Βόλου. Mετά τις αναφορές για συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΕ Μαγνησίας ξεκίνησαν τις έρευνες με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Αννας-Μαρίας Παπαδημητρίου. «Το νερό είναι πολύ επιβαρυμένο και φυσικά ακατάλληλο σε κάθε περίπτωση για πόση», τονίστηκε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Υγείας, με την αντιπεριφερειάρχη να επιβεβαιώνει πως «εμείς τους ειδοποιήσαμε ότι υπάρχει μείζον θέμα με το νερό. Οι υπηρεσίες μας έκαναν εξονυχιστική έρευνα, έλαβαν δείγματα και έτσι επιβεβαιώθηκε η ακαταλληλότητα».

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενημέρωσε αμέσως τον ΕΟΔΥ, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες συστάσεις. Σε αναμονή, πάντως, των αποτελεσμάτων από τους ελέγχους του κλιμακίου και κατόπιν των υποδείξεων του ΕΟΔΥ συστήνονται τα εξής: «Να μην γίνεται κατανάλωση νερού από τους κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου από το δίκτυο ύδρευσης για ανθρώπινη χρήση πόση, μαγείρεμα, και προπαρασκευή τροφής. Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου στην παραγωγική διαδικασία τροφίμων, ποτών γλυκών, άρτου, κλπ., ώσπου να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα του».

Η αντίδραση της δημοτικής αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Παπαδάμ, ζητάει εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΡΦ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρήγα Φεραίου).

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει: «Είναι μία συνήθης τακτική της επιχείρησης, να μην ενημερώνει τους αιρετούς για τα θέματα που προκύπτουν, όπως ακριβώς και με την περίπτωση καταγγελίας υπαλλήλου προς τη ΔΕΥΑΡΦ, για την οποία δεν πήραμε καμία απάντηση. Ανεξάρτητα από τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, πρέπει να ανακοινωθούν όλα τα στοιχεία των αναλύσεων του νερού, σύμφωνα με το διαπιστευμένο χημικό εργαστήριο που επικαλείται ο δήμος στην ανακοίνωση του, έτσι ώστε οι κάτοικοι να γνωρίζουν την κατάσταση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την υγεία τους. Θέσαμε το θέμα με επιστολή στη διοίκηση της ΔΕΥΑΡΦ, χωρίς να δώσουμε δημοσιότητα, επειδή κύριο μέλημά μας είναι η λύση του προβλήματος και όχι η δημιουργία εντυπώσεων. Να σημειώσουμε επίσης ότι στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΡΦ δεν έγινε καμία αναφορά και καμιά ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί το ενδιαφέρον της επιχείρησης να επικεντρώνεται μόνο στην αύξηση των τελών για την αποχέτευση και στις προσλήψεις συμβασιούχων δίμηνης σύμβασης ή αναθέσεις για άλλες υπηρεσίες και να μην υπάρχει ενημέρωση, τουλάχιστον στα μέλη της διοίκησης, για την ποιότητα του νερού».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This