Μελομακάρονο για… ρεκόρ Γκίνες στην Παραμυθιά Ηπείρου (video)

Must Read

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα τα μελομακάρονα έχουν πάντα την τιμητική τους! Έτσι, λοιπόν, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προ Χριστουγέννων, ο Δήμος Παραμυθίας στην Ήπειρο αποφάσισε να φτιάξει το μελομακάρονο της χρονιάς, για να δει αν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες και… τα κατάφερε!

Το Μελομακάρονο της Παραμυθιάς, βάρους 66,5 κιλών και μήκους 5 μέτρων, επιδιώκει άξια την εισαγωγή του στις σελίδες του βιβλίου των ρεκόρ.

Το χριστουγεννιάτικο γλύκισμα της Παραμυθιάς ψήθηκε σε ειδικό φούρνο και παρουσιάστηκε το πρωί στην πλατεία της κωμόπολης, ενώ δεν ήταν λίγοι οι μικροί και μεγάλοι που το  γεύτηκαν. Μέσα σε ένα γιορτινό κλίμα, με χορευτικά και τον Άγιο Βασίλη να δίνει τον τόνο, η εκδήλωση είχε στόχο να τιμήσει και την «τέχνη» της αρτοποιίας στην Ήπειρο, ενώ το μελομακάρονο που φτιάχτηκε είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

μελομακάρονο ρεκόρ Γκίνες

μελομακάρονο ρεκόρ Γκίνες

Για τη δημιουργία του, όπως αναγράφηκε δίπλα στο μεγάλο τραπέζι της παρουσίασης, χρειάστηκαν 35 κιλά αλεύρι, 6,5 κιλά ζάχαρη, 18,5 κιλά λάδι και 6,5 κιλά πορτοκάλι, 20 κιλά σιρόπι

Χρειάστηκε επίσης πολύ καλή διάθεση, μεράκι κι αγάπη, ενώ όσοι βρέθηκαν στην πλατεία της Παραμυθιάς μιλάνε για γευστική απόλαυση.

Ο δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης, ευχήθηκε σε όλους τονίζοντας μεταξύ άλλων πως στον κόσμο και ειδικά στα παιδιά «οφείλουμε να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για να απολαύσουν ξέγνοιαστες και όμορφες γιορτές, σε μια δύσκολη περίοδο για όλη την χώρα. Να προσφέρουμε στιγμές χαράς και ελπίδας, για ένα μέλλον πιο ξένοιαστο και πιο αθώο, όπως το ζουν με την αθωότητα τους τα ίδια τα παΐδια μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This