Οργή Καρυστιανού για την ΕΡΤ που δεν μετέδωσε την συνέντευξη Τύπου – «Ημέρα ντροπής, υποτιμάτε την νοημοσύνη μας»

«Κ. Ζούλα, με ποιο δικαίωμα αποφασίσατε να μην αναφερθείτε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία πολιτών;»

Must Read

Την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή της εξέφρασε η Μαρία Καρυστιανού προς την ηγεσία της ΕΡΤ η οποία δεν μετέδωσε ούτε ένα λεπτό από την συνέντευξη τύπου της περασμένης Τετάρτης στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) για την συγκέντρωση 1.500.000 υπογραφών από τους Έλληνες πολίτες, που ζήτησαν την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέσω του δικαιώματος της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος.

Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, σε επιστολή της, χαρακτήρισε «ημέρα ντροπής» για την ανεξαρτησία του τύπου την «σιγήν ιχθύος» του κρατικού καναλιού.
Ολόκληρη η επιστολή:

«Μια ακόμη ημέρα ντροπής ως προς την “ανεξαρτησία ” του Τύπου . Σε μία χώρα που βρίσκεται υπό επιτήρηση για την κατάλυση του Κράτους Δικαίου ….

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης κίνηση πολιτών , σε συνεργασία με θεσμικά όργανα του νομικού χώρου. Η πρωτοβουλία που γεννήθηκε μέσα από το έγκλημα των Τεμπών και ενισχύθηκε από 1.500.000Έλληνες,στηρίχθηκε νομικά από την Ολομέλεια Δικηγόρων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα , στην αίθουσα του ΔΣΑ συνάντηθηκαν:

1. Συγγενείς θυμάτων τεμπών, εκπροσωπώντας 1.500.000 ΠΟΛΙΤΕΣ

2.Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγόρων.

3.Η Αντιπρόεδρος επι τιμή του ΣτΕ

4.Καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου

5. Εκπρόσωποι κομμάτων του συνταγματικού τόξου που τοποθετήθηκαν σχετικά με την πρόταση νόμου.

6.Εκπρόσωποι ελληνικού και ξένου Τύπου.

Ζητήθηκε για πρώτη φορά η τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών μέσω του δικαιώματος της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος.

Λαμβάνοντας υπόψη την ανταπόκριση των δημοσιογράφων, εύλογα γεννιούνται ερωτήματα.

Γιατί αποσιωπήθηκε το θέμα και μάλιστα από την Κρατική τηλεόραση ; Προηγήθηκε καταγγελία κόμματος και αμέσως μετά αναγκάστηκαν να αναφερθούν στην πραγματοποιθείσα Συνέντευξη Τύπου για 10 δευτερόλεπτα. Το γεγονός αυτό εξουδετερώνει και το ελάχιστο ενδεχόμενο να μιλάμε για ανεξάρτητη ενημέρωση.

Παρακαλώ απαντήστε μας:

Κ. Ζούλα, με ποιο δικαίωμα αποφασίσατε να μην αναφερθείτε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία πολιτών;

Έχετε την εντύπωση πως μια τέτοια κίνηση δεν αφορά τον κάθε Ελληνα πολίτη; Μήπως την θεωρείτε ασήμαντη, προσβλητική, κακοήθη; Ποιος επιλέγει τι αφορά και τι όχι την κοινωνία? Με ποια λογική κρίθηκε ότι το θέμα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες? Ποιός εποπτευει αν η διοίκηση σας λειτουργεί αμερόληπτα ως οφείλει ? Θεωρείτε ότι προσωπικές – μεμονωμένες πολιτικές ιδεολογίες, σχέσεις , συνεργασίες και φιλοδοξίες, είναι ηθικό να εκφράζονται μεροληπτικά μέσα από την κρατική τηλεόραση μιας χώρας?

Αν όχι, με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται αυτές οι ανήθικες πρακτικές προκειμένου να προστατευθεί η κοινωνία?

Με βάση το ότι έχετε ασχοληθεί (σε συνολικό χρόνο), με το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, λιγότερο από όσο έχουν ασχοληθεί κανάλια του ξένου τύπου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ακολουθείτε συγκεκριμένες εντολές από την Κυβέρνηση. Δεδομένης πια αυτής της αλήθειας , για ποιο λόγο ,πληρώνεστε από τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι από τα ταμεία της ΝΔ?

Δεν οφείλει η κρατική τηλεόραση, της οποίας οι πόροι της προέρχονται από τους Έλληνες φορολογούμενους να απευθύνεται σε κάθε πολίτη, να είναι αποστασιοποιημένη από τα κατεστημένα συμφέροντα και να παρέχει ολοκληρωμένη και αμερόληπτη πληροφόρηση; Ανεξάρτητα από προσωπικά κριτήρια, συμφέροντα ή αν είναι αρεστό ή όχι στη διοίκηση της ΕΡΤ?

Εαν η πληροφόρηση ενός ολοκλήρου λαού από την Ελληνική ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση λειτουργεί με βάση τα συμφέροντα συγκεκριμένων πολιτικών, δίκαιο είναι η πληρωμή να γίνετε από τους εντολείς, αλλιώς είναι ξεκάθαρη κοροϊδία προς το πρόσωπο μας. Είμαστε πλέον πολύ ενεργοποιημένοι ως προς την κοροϊδία.

Υποτιμάτε την νοημοσύνη μας και τους θεσμούς.

Στήριξη σε γεγονότα που αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας, όπως το θέμα των Τεμπών, οφείλουμε να ζητήσουμε, βέβαια, και από τα ιδιωτικά κανάλια από την στιγμή που δημόσιο χρήμα ( είναι άραγε νόμιμο?) καταλήγει στα ταμεία τους.

Προς ενημέρωση των πολιτών και υπενθύμιση στην Διοίκηση της ΕΡΤ, αναφέρουμε μερικες από της αρχές λειτουργίας της.

«…… Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., χωρίς να επιδιώκει την απόκτηση κέρδους, συμβάλλει στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνικού λαού και στην προσπάθεια εθνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης. 3. Η Ε. Ρ.Τ. Α.Ε. αποτελεί φορέα δημοκρατίας και πολιτισμού και συμβάλλει στη διασφάλιση της πολυφωνίας, στην ανεξάρτητη μετάδοση της πληροφορίας και της είδησης και στην προβολή των έργων του λόγου και της τέχνης. Οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες που παρέχει η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. πρέπει να ανταποκρίνονται στην ποιοτική στάθμη που επιβάλλουν η κοινωνική της αποστολή και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας και να σέβονται ιδίως την αξία του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. 4. Η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι ανεξάρτητη από το Κράτος, όλους τους φορείς δημόσιας ή ιδιωτικής εξουσίας και τα πολιτικά κόμματα και καταρτίζει και εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό και διαδικτυακό της περιεχόμενο, διεπόμενη μόνο από τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας…..»

Όσο μάχεστε την αλήθεια , αυτή θα προβάλλεται μπροστά σας συνεχώς. Με το έγκλημα των Τεμπών πιάσαμε πάτο κι έτσι είναι μονόδρομος πια για την κοινωνία μας να γιατρευτεί ! Πρακτικές διαφθοράς, θα καταγγέλονται εφεξής , ώστε όποιος διαφθείρει να μην εφησυχάζει . Αναμένουμε την απάντηση σας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Σύλλογος «Τέμπη 28/2/2023»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

 1. Ολο το μπαχαλο γίνεται γιατι η ελλάδα δεν είναι χώρα δικαίου .Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΕΊΝΑΙ ΚΑΠΕΛΩΜΈΝΗ .μπραβο στην Εισαγγελέα της ευρώπης ,αλλά δεν θα την αφήσουν .η νυν μαλιστα κυβέρνηση το δημόσιο το χρησιμοποιεί σαν λαφυρο και τα δημόσια εργα .ΕΛΕΓΧΟς ΣΟΒΑΡΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

 2. Ολο το μπαχαλο γίνεται γιατι η ελλάδα δεν είναι χώρα δικαίου .Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΕΊΝΑΙ ΚΑΠΕΛΩΜΈΝΗ .μπραβο στην Εισαγγελέα της ευρώπης ,αλλά δεν θα την αφήσουν .η νυν μαλιστα κυβέρνηση το δημόσιο το χρησιμοποιεί σαν λαφυρο και τα δημόσια εργα .ΕΛΕΓΧΟς ΣΟΒΑΡΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΠΌ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

 3. Στην ΕΡΤ θα πρέπει να ξηλώσουν άμεσα το γλυπτό και δήθεν μνημείο, που είχε στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης, από τον Αντώνη Σαμαρά. Η ΕΡΤ λειτουργούσε για να αμείβει πλουσιοπάροχα κουμάσια δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ σαν τον Κώστα Αρβανίτη, την Μαριλένα Κατσίμη και τον Αχιλλέα Χαρίτο. Να λέμε καμιά φορά τα πράγματα με το όνομα τους.

 4. H σταθμοί της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) θάπρεπε να κλείσουν . πληρώνονται με τα χρήματα των φορολογουμένων
  και δρούν σαν υπάλληλοι και λακέδες του κάθε αλητήριου που τους επιλέγει .
  Δεν προσφέρουν τίποτα τα προγράμματα τους είναι επαναλήψεις για τα μπάζα και σαχλαμάρες που ελάχιστοι τα βλέπουν .

  • Οι ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 + ΒΟΥΛΗ (που υπάγεται στον πρόεδρο τής Βουλής), παρουσιάζουν διάφορα προγράμματα και προβάλλουν ταινίες ενίοτε αρκετά καλές. Το ERTNEWS είναι αυτό που λέει ειδήσεις και προβάλλει την κυβέρνηση.

 5. Τα απάνθρωπα τέρατα στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας περιφρονούν τους πάντες & τα πάντα, φροντίζουν να εκμεταλλεύονται μόνο το δημόσιο χρήμα για να συσσωρεύουν υλικά αγαθά οι ίδιοι και οι ημέτεροί τους με απύθμενο θράσος. Είναι δίποδα ανθρωποιειδή χωρίς ψυχή & συνείδηση.

 6. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ κ.ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ.ΟΤΑΝ ΕΚΟΒΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ.ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ,ΣΙΩΠΗΣΑΤΕ,ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ,ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ? ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ.

 7. Η συμμορία των εντεταλμένων πολιτικών νάνων που υποτίθεται ότι κυβερνά την Ελλάδα ενώ εκτελεί εν ψυχρώ αντεθνικές, απάνθρωπες, ανθελληνικές πολιτικές της ΝΤΠ, αγνοεί με απύθμενο θράσος όλους τους απλούς πολίτες σε όλα τα θέματα, χρυσοπληρώνει τους ημετέρους και στην περίπτωση του εγκλήματος των Τεμπών περιφρονεί ανενδοίαστα τους συγγενείς των θυμάτων διότι απλά οι ΔΗΘΕΝ ηγέτες μας είναι δίποδα ανθρωποιειδή χωρίς ψυχή και συνείδηση να τους καθιστούν ανθρώπους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This