Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής λόγω της κακοκαιρίας

Must Read

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποφυγή και αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία.

Ειδικότερα από σήμερα το απόγευμα τίθεται σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας με 18 εκχιονιστικά μηχανήματα για την περίπτωση ανάγκης διάνοιξης δρόμων που είναι στην αρμοδιότητα της και 15 μηχανήματα άμεσης επέμβασης, με έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε η… παγερή επέλαση της «Ζηνοβίας»! Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας – Έκτακτα μέτρα στις Εθνικές Οδούς (video)

Παράλληλα ήδη έχουν διατεθεί ικανές ποσότητες αλατιού σε Δήμους κατόπιν σχετικού αιτήματος τους, ενώ υπάρχει επάρκεια αλατιού για την κάλυψη των αναγκών της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει:

«Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία του πολίτη, θα βρίσκεται σε επιφυλακή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Από κοινού και σε απόλυτη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στη θωράκιση του λεκανοπεδίου και στην καλύτερη προστασία των πολιτών».

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αποφεύγοντας ενέργειες που εκθέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής είναι αναρτημένη λίστα με τους θερμαινόμενους χώρους που διαθέτουν όλοι οι Δήμοι της Αττικής για τη φιλοξενία και προστασία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This