Σάββατο 15/5/2021

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Πρωτοχρονιά

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και η αγορά κινείται πλέον σε ρυθμούς Πρωτοχρονιάς. Το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων θα παραμείνει σε πλήρη ισχύ τόσο σήμερα όσο και αύριο. Συγκεκριμένα, σήμερα τα μαγαζιά στην Αθήνα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα, στις 10 το πρωί, και θα υποδέχονται τους πελάτες τους έως τις 9 το βράδυ.

Αύριο, τελευταία ημέρα του έτους, τα καταστήματα στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τις τελευταίες αγορές τους. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, ενώ την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας.

Δείτε επίσης: «Σαφάρι» ελέγχων στα καταστήματα κατά την εορταστική περίοδο για την προστασία των καταναλωτών

Όσον αφορά τον τζίρο των καταστημάτων, τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιχειρηματίες δείχνουν αυξητική τάση σε σχέση με το 2018. Τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, εκτιμούν ότι τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ, ποσό που είχε καταγραφεί πέρυσι. Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, και ο φετινός τζίρος θα κινηθεί πολύ μακριά από τα 5,4 δισ. ευρώ του 2009.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ