Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Πρωτοχρονιά

Must Read

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και η αγορά κινείται πλέον σε ρυθμούς Πρωτοχρονιάς. Το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων θα παραμείνει σε πλήρη ισχύ τόσο σήμερα όσο και αύριο. Συγκεκριμένα, σήμερα τα μαγαζιά στην Αθήνα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα, στις 10 το πρωί, και θα υποδέχονται τους πελάτες τους έως τις 9 το βράδυ.

Αύριο, τελευταία ημέρα του έτους, τα καταστήματα στις δύο μεγάλες πόλεις της χώρας θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τις τελευταίες αγορές τους. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, ενώ την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας.

Δείτε επίσης: «Σαφάρι» ελέγχων στα καταστήματα κατά την εορταστική περίοδο για την προστασία των καταναλωτών

Όσον αφορά τον τζίρο των καταστημάτων, τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιχειρηματίες δείχνουν αυξητική τάση σε σχέση με το 2018. Τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, εκτιμούν ότι τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ, ποσό που είχε καταγραφεί πέρυσι. Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, και ο φετινός τζίρος θα κινηθεί πολύ μακριά από τα 5,4 δισ. ευρώ του 2009.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This