Με έξι μήνες αργία «πλήρωσε» ο χειρουργός του ΠΑΓΝΗ το φακελάκι των 2.000 ευρώ

Must Read

Σε εξάμηνη αργία τέθηκε ένας χειρουργός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που κατηγορείται για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση, ύστερα από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Ο γιατρός είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω πριν από περίπου έναν μήνα, μετά τη σχετική καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ένας 46χρονος ασθενής του, ο οποίος ανέφερε ότι του ζήτησε χρήματα κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου ραντεβού. Οπως είπε, ο γιατρός επαναπροσδιόρισε το αρχικό ποσό που είχαν συμφωνήσει ως αμοιβή του, φτάνοντάς το στα 2.000 ευρώ(!), γεγονός που οδήγησε τον ασθενή να περάσει το κατώφλι της Ασφάλειας Ηρακλείου και να καταγγείλει το περιστατικό.

Δείτε επίσης: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ – «Ανοίγουν» 36.500 θέσεις

Στο προκαθορισμένο ραντεβού για να παραδοθεί το «φακελάκι», ο ασθενής έδωσε στον γιατρό 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου να προχωρούν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψή του.

Ο γιατρός, που είχε συλληφθεί στις 22 Νοεμβρίου, αρνείται τον χρηματισμό, παρά το γεγονός ότι η σύλληψή του έγινε αφού είχε πάρει στα χέρια του προσημειωμένα χρήματα. Οπως ανέφερε, είχε ήδη κάνει την επέμβαση στον συγκεκριμένο ασθενή και ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία να του δώσει τα χρήματα. Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου 2020 και, ως τότε, ο χειρουργός δεν θα μπορεί να εργάζεται.

«Είναι ένα διοικητικό μέτρο για λόγους γενικότερης προστασίας, έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια καταδικαστική απόφαση. Ομως, σαν γεγονός το καταδικάζουμε γενικά και θα θέλαμε να πούμε πως δεν χαρακτηρίζει τον ιατρικό κόσμο» τόνισε ο διοικητής ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειου Γιάννης Τασσόπουλος, λίγο μετά την απόφαση να τεθεί ο γιατρός σε αργία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This