Νέες… Χριστουγεννιάτικες αφίξεις! Πάνω από 600 μετανάστες «μπήκαν» σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Must Read

Περίπου 668 μετανάστες που αιτούνται άσυλο και ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σε στρατόπεδο στη Ριτσώνα.

Με πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη – Πειραιάς αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή 456 άτομα, ενώ το Σαββάτο αναχώρησαν ακόμη 212 άτομα. Η μετακίνηση του παραπάνω αριθμού αιτούντων άσυλο, όπως αναμενόταν, μείωσε τον αριθμό του πληθυσμού του καταυλισμού της Μόριας στους 19.000. Συνολικά, στις δομές της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης διαμένουν 20.707 άτομα, τη στιγμή που ο ντόπιος πληθυσμός, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι 37.000 άνθρωποι.

Δείτε επίσης: Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της Αττικής – Τι γίνεται στην επαρχία

Νέες αφίξεις

Σημειώνεται πως τις ημέρες των Χριστουγέννων και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, συνεχίστηκαν οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων κυρίως με κατεύθυνση τη Λέσβο. Από την παραμονή των Χριστουγέννων και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου που οι αφίξεις διακόπηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων, στη Λέσβο πέρασαν 574 άτομα, στη Χίο 28 και στη Σάμο 96. Συνολικά, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου τον Δεκέμβριο πέρασαν 5.113 πρόσφυγες και μετανάστες, 3.547 πέρασαν στη Λέσβο, 688 στη Χίο και 878 στη Σάμο.

Την ίδια στιγμή, μέσα σε φορτηγό – ψυγείο εντοπίστηκαν πέντε μετανάστες, κατά τη διάρκεια ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ οι λιμενικοί συνέλαβαν την 28χρονη αλλοδαπή οδηγό του φορτηγού. Ο έλεγχος έγινε όταν το φορτηγό έφτασε στην πύλη εισόδου, με τους λιμενικούς να εντοπίζουν μια διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου όπου βρίσκονταν οι πέντε αλλοδαποί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This