Δευτέρα 2/8/2021

Υγρός κάδος απορριμάτων ο Θερμαϊκός – 888 κιλά σκουπίδια μάζεψε η iSea

Πάνω από 800 κιλά απορριμμάτων συνέλεξε η περιβαλλοντική οργάνωση iSea από τον Θερμαϊκό κόλπο από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος Fishing For Litter, που πραγματοποίησε η οργάνωσε σε συνεργασία και με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματος από την iSea, Ρωξάνη Νασάν Αγά – Σπυριδοπούλου, δύο αλιευτικά σκάφη, έβγαλαν με τα δίχτυα τους, μαζί με την ψαριά, 888 κιλά απορριμμάτων.

Δείτε επίσης: Θαύμα: Μοναστήρι στη Σύμη καταπλακώθηκε από βράχια, αλλά η Αγία Τράπεζα παρέμεινε ανέγγιχτη!

«Το 65% απ’ αυτά, ήταν πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και αλιευτικά εργαλεία» διευκρινίζει στο ΑΠΕ η κ.Νασάν Αγά- Σπυριδοπούλου, εξηγώντας παράλληλα, ότι τα πλαστικά που συλλέγονται από τη θάλασσα δεν μπορούν να ανακυκλωθούν λόγω προχωρημένων αλλοιώσεων.

Πάντως, όπως ξεκαθαρίζει η κ. Νασάν Αγά – Σπυριδοπούλου, «ειδικά στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, οι κάδοι δεν επαρκούν για την απόρριψη των σκουπιδιών από τα αλιευτικά σκάφη, με αποτέλεσμα οι αλιείς να ψάχνουν κάδους στο δρόμο για να ρίξουν τα απορρίμματα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ