10-8-2020

Ρεκόρ βροχοπτώσεων στην Κρήτη για το ξεκίνημα του 2020 – Σε 9 μέρες έβρεξε όσο… ολόκληρο το 2019 στην Αθήνα!

Η βροχή που πέφτει στην Αθήνα μέσα σε ένα χρόνο, έπεσε στην Κρήτη μόνο στις… πρώτες εννέα μέρες του 2020!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, μέσα στις πρώτες εννιά μέρες από την αρχή του έτους καταγράφηκαν στην Κρήτη ιδιαίτερα εντυπωσιακά ύψη βροχής, με ορισμένους σταθμούς του δικτύου στο νησί να καταγράφουν ύψη βροχών της τάξης των 450-470 χιλιοστών, αντίστοιχα, δηλαδή, με αυτά που σημειώνονται κατά μέσο όρο σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως η Αθήνα, μέσα σε ένα ολόκληρο έτος.

Το ρεκόρ σε ολικά ύψη υετού (βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και χαλάζι) κατά την περίοδο μία έως 9 Ιανουαρίου 2020 κατέχει η Ασή Γωνιά Χανίων με 481 χιλιοστά και ακολουθούν Ασκύφου Χανίων (483), Ποτάμοι Λασιθίου (463), Φουρφουράς Ρεθύμνου (420) και Ανώγεια (286 χιλιοστά).

Eντυπωσιακή, εξάλλου, είναι η εμμονή της βροχής σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Κρήτης, όπως σε Ασκύφου και Ασή Γωνιά, σύμφωνα με το meteo,gr, με τους σταθμούς του Αστεροσκοπείου να καταγράφουν βροχή για… 95 ώρες, από τις 200 ώρες που έχουν περάσει από την αρχή του έτους!

Διαβάστε επίσης: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε εργασίες συντήρησης του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ