10-8-2020

Εξάρχεια: Διαμαρτυρία των κατοίκων έξω από το Α.Τ. το Σάββατο

Στους δρόμους αποφάσισαν να βγουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, αφού η κατάσταση στην περιοχή έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους ληστές να δρουν ανενόχλητοι κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας. Παράλληλα, οι κάτοικοι αναγκάζονται να πληρώνουν μια περιουσία για τα σπίτια που νοικιάζουν, με το Airbnb να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Σε ανακοίνωσή τους οι αγανακτισμένοι κάτοικοι καλούν τον κόσμο σε συγκέντρωση σήμερα Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Α.Τ. Εξαρχείων, για τη διπλή, όπως καταγγέλλουν, πολιορκία που βιώνουν.

Στην εν λόγω ανακοίνωση κάνουν αναφορά στη «γνωστή συμμορία της οδού Καλλιδρομίου», εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει επιλεχθεί από συμμορία ληστών, που δεν διστάζει να μοιράζει τα κλοπιμαία εν μέσω του δρόμου, μόλις λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα.

Δείτε επίσης: «Ντου» της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια – Τρεις συλλήψεις και 12 προσαγωγές

Ακόμη, όπως καταγγέλλουν, τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες είναι καθημερινά φαινόμενα, τη στιγμή που οι αξιωματικοί του 5ου Αστυνομικού Τμήματος αποθαρρύνουν οποιονδήποτε θέλει να καταγγείλει κάποιο περιστατικό, με ευτελείς δικαιολογίες.

Άλλος ένας λόγος που ώθησε τους κατοίκους σε διαμαρτυρία είναι η λαίλαπα του Airbnb και των κτηματομεσιτικών παιχνιδιών, που έχουν ως συνέπεια την αύξηση των ενοικίων σε βάρος των μόνιμων κατοίκων.

Τέλος, στο κείμενο γίνεται λόγος για την υποκρισία της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι προασπίζει τον «νόμο και την τάξη», χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ σαν τρομοκράτες έναντι του λαού, την ώρα που οι συμμορίες δρουν ανεξέλεγκτες και οι αναρίθμητοι αλλοδαποί κυκλοφορούν ανενόχλητοι στην περιοχή, δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της περιοχής.

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή των κατοίκων: «Τα τελευταία χρόνια τα Εξάρχεια βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση πολιορκίας, που έχει δύο πλευρές. Από τη μια, η λαίλαπα του AirBnB και τα κτηματομεσιτικά παιχνίδια, που αυξάνουν τα ενοίκια σε

βάρος των μόνιμων κατοίκων.  Από την άλλη, η εγκαθίδρυση κανονικών συμμοριών με κύρια δραστηριότητα το ναρκεμπόριο, που έχει μετατρέψει την άλλοτε πιο ασφαλή γειτονιά της Αθήνας σε ορμητήριο διαφόρων ειδών κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

 Και ενώ η πλατεία ζει τη δική της παρακμή με τις ναρκομαφίες, η οδός Καλλιδρομίου και οι πέριξ δρόμοι έχουν την ‘’τιμητική’’ τους, εξαιτίας μιας συμμορίας ληστών, η οποία δρα προκλητικά ανενόχλητα ανάμεσα στο 5ο ΑΤ Εξαρχείων και τα ΜΑΤ.

Τα σπασίματα αυτοκινήτων και οι ληστείες ειναι καθημερινά φαινόμενα, πολλά μέσα στο φως της ημέρας, με τους ίδιους δράστες να ξαναβγαίνουν για ‘’μεροκάματο’’ μετά από λίγο πάλι στα ίδια σημεία.

 Με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς τα σπασμένα αυτοκίνητα από τη συγκεκριμένη συμμορία (ή συμμορίες) μόνο στο μικρό αυτό κομμάτι των Εξαρχείων πρέπει να είναι κάποιες χιλιάδες τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς, ότι βρίσκουμε τουλάχιστον 2-3 κάθε πρωί.

 Όσοι κάνουν το βήμα να πάνε στο 5ο αστυνομικό τμήμα να καταγγείλουν, θα ακούσουν ίσως τη φωνή του αξιωματικού υπηρεσίας να λέει το γνωστό ‘’να το ξέρετε ότι κάθε μήνυση κατά αγνώστου θα πάρει αρκετές ώρες !’’ που δεν είναι και το πιο ενθαρρυντικό.

Το σημείο αιχμής είναι η Θεμιστοκλέους και η Καλλιδρομίου γωνία, η δε άνεση των ληστών είναι τέτοια, που και ακάλυπτοι θα βγουν και θα ξεκαθαρίσουν τα κλοπιμαία φανερά σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας στην Ερεσσού ή στη Θεμιστοκλέους. Οι λίγοι κάτοικοι που αντιδρούν βγαίνοντας στο άκουσμα σπασίματος ή συναγερμού, παλιότερα δέχονταν τη χλεύη τους ή βρίζονταν. Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούνται οι ίδιοι, είτε δεχόμενοι επίθεση με πέτρες, είτε απειλούμενοι ανοιχτά με ψαλίδια, μαχαίρια κλπ.

Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων, που θα ακουστούν κάθε μέρα στην οδό Καλλιδρομίου, μαζι με τα σπασμένα γυαλιά, τα οποία ο καθένας από εμάς θα πατήσει κάθε πρωί βγαίνοντας από το σπίτι του, είναι το κομμάτι μιας ιδιάζουσας ψυχολογικής βίας. Μιας βίας, που συνδυάζεται με το θυμό από το επικοινωνιακό σόου και την υποκριτική ρητορεία της κυβέρνησης περί Νόμου και Τάξης, που τρομοκρατεί με τα ΜΑΤ τη γειτονιά, δέρνοντας άσχετους και μαζεύοντας μωρομάνες από καταλήψεις, ενώ αφήνει τις συμμορίες όχι μόνο ανέγγιχτες, αλλά όλο και πιο θρασείς μετά από κάθε τέτοια ‘’επιχείρηση’’.

Τα ωραία, τα οποία έχουν γραφτεί κατά καιρούς για την ιστορική οδό Καλλιδρομίου, είναι όλα αλήθεια. Για τα στέκια της, τα όμορφα νεοκλασικά της, τη λαϊκή αγορά της, τους καλλιτέχνες κατοίκους της. Πλέον ας γνωρίζουν όλοι, ότι ταυτίζεται δυστυχώς και με μια γνωστή στους πάντες εγκληματική συμμορία με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας.

Κάτοικοι οδού Καλλιδρομίου και γύρω δρόμων

ΥΓ: Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 12:30, οργανώνεται μια διαμαρτυρία κατοίκων έξω απο το 5ο ΑΤ Εξαρχείων για τον ίδιο λόγο».

Εμείς από την πλευρά μόνο να συμφωνήσουμε μπορούμε τους κατοίκους. Η αστυνομία πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της να «καθαρίσει» την περιοχή χωρίς ωστόσο να αγνοήσει την ομπρέλα των καταλήψεων που η προηγούμενη κυβέρνηση επέτρεψε να συγκροτηθεί από ομάδες προστατευόμενων της, αντιεξουσιαστών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ