11-8-2020

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Από σήμερα έως τις 12 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για 5.250 θέσεις

Μετά από έντεκα χρόνια απουσίας μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ξεκινάει από σήμερα, 13 Ιανουαρίου, η πολυπόθητη και επί μακρόν αναμενόμενη διαδικασία των αιτήσεων για τους 5250 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια).

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (1ΓΕ/2019 – ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-122019) είναι η 12η Φεβρουαρίου 2020. Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2ΓΕ/2019 (- ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-122019) ως καταληκτική ημερομηνία αναφέρεται η 4η Μαρτίου 2020.

Υποβολή δικαιολογητικών

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν αποδεικνύουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα του καθενός.

Ωστόσο, πριν την κατάθεση τους, οι υποψήφιοι που δεν έχουν ηλεκτρονικό φάκελο στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ), οφείλουν να εγγραφούν, μέσω του συνδέσμου https://opsyd.sch.gr/ (αναλυτικές οδηγίες βρίσκονται στον ιστότοπο).

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη ηλεκτρονικό φάκελο, πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι τα στοιχεία τους είναι καταχωρημένα, ενημερωμένα και επικυρωμένα.

Τι ισχύει με την προϋπηρεσία

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία μετράει και μπορεί να αναφερθεί έως και 120 μήνες (1 μονάδα ανά μήνα και έως 120 μονάδες κατ’ ανώτατο όριο). Το ΑΣΕΠ θα μετρήσει μόνον μήνες (ο κάθε μήνας υπολογίζεται στις 30 ημέρες).

Εάν δηλώσετε πιο πολλούς μήνες από την ορθή προϋπηρεσία που θα καταγράψει το ΟΠΣΥΔ, τότε το ΑΣΕΠ θα λάβει υπόψη τη δήλωση του ΟΠΣΥΔ και όχι την προϋπηρεσία που θα δηλώσει ο υποψήφιος, την οποία και θα αφαιρέσει.

Κανένας υποψήφιος δεν θα απορριφθεί για τη μη ορθή καταγραφή της προϋπηρεσίας εκ μέρους του.

Η Προϋπηρεσία μεταφέρεται εξ ολοκλήρου από το πρώτο πτυχίο του υποψηφίου, με το οποίο απασχολήθηκε και κατέγραψε προϋπηρεσία στην Εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ