10-7-2020

Προπηλάκισαν τον Μηταράκη στη Χίο και απέρριψαν τη δημιουργία νέου hot spot – Μία σύλληψη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου απέρριψε, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου-Βολισού. Απέρριψε, επίσης, την εναλλακτική πρόταση του παρόντος στη συνεδρίαση υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο όρος Αίπος για τη δημιουργία της δομής.

Ο κ. Μηταράκης κατά την αναλυτική του εισήγηση, επέμεινε στη δημιουργία δομής, θέτοντας την ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο του σημερινού καταυλισμού της ΒΙΑΛ και τονίζοντας ότι μόνο έτσι η λύση του ζητήματος θα είναι βιώσιμη.

Δείτε επίσης: Μηταράκης για μεταναστευτικό: «Ήρθε η σειρά μας να κριθούμε»

Με την απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου επιμένει στην αρχική του απόφαση για τη δημιουργία μίας δομής για 500 άτομα για καταγραφή και ταυτοποίηση. Αποφασίστηκε, ακόμα, η συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου στις 22 και 23 Ιανουαρίου.

Επίσης, στηρίζονται οι θέσεις του ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, που φέρεται ιδιοκτήτης της γης, όπου και σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει υπάρξει παρέμβαση από τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος ζήτησε έγγραφα την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η προστατευόμενη από τον νόμο εκκλησιαστική περιουσία.

Ο προπηλακισμός

Κατά την προσέλευση του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, που συνεδρίασε εκτάκτως για το ζήτημα, μια μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο άρχισε να τον εξυβρίζει και να πετά εναντίον του αντικείμενα. Το εξαγριωμένο πλήθος ακολούθησε τον υφυπουργό μέσα στο κτήριο, σπάζοντας (!) την πόρτα του και παρασύροντας ομάδα αστυνομικών που βρισκόταν εκεί! Προς στιγμή και προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου διεκόπη η διαδικασία του Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου συνέλαβαν σήμερα για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια έναν 32χρονο με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης και βίας κατά υπαλλήλων, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών.

Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου ένας ακόμα 45χρονος Χιώτης, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες.

Την επίθεση στον υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη, καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή του ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ