Athens
12.7 C
Παρασκευή, 28/2 20:02

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της Σάμου: Οι μετανάστες μετέτρεψαν το Βαθύ σε πόλη-φάντασμα!

Ένας μετανάστης αντιστοιχεί πλέον σε καθέναν από τους περίπου 8.000 μόνιμους κατοίκους στο Βαθύ της Σάμου! Μια ισορροπία που, αν υλοποιηθούν τα σχέδια για τη δημιουργία νέου hot spot, θα διαταραχθεί εις βάρος των Ελλήνων, οι οποίοι ήδη έχουν δει τους ρυθμούς της ζωής τους να αλλάζουν ριζικά και ζουν υπό το καθεστώς μόνιμου φόβου.

H Nάντια Αλεξίου ταξίδεψε στο Βαθύ της Σάμου και έκανε ρεπορτάζ για την εφημερίδα Espresso. Το πρώτο μέρος του οδοιπορικού στο νησί δημοσιεύτηκε χθες. Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο μέρος:


Είχαν μάθει να αφήνουν το κλειδί πάνω στο μηχανάκι ή στο αυτοκίνητό τους. Σήμερα το διπλοασφαλίζουν και παίρνουν το κλειδί μαζί τους, αλλά και πάλι δεν νιώθουν ασφαλείς, λόγω της μόνιμης παρουσίας χιλιάδων αλλοδαπών. Από τον ενεργό πληθυσμό περίπου 3.000 ατόμων δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αλλάξει τη ζωή τους, καθώς έχουν μετακομίσει στα χωριά τους, ενώ άλλοι έχουν επιλέξει να μετακινηθούν στην ηπειρωτική χώρα.

ΣΑΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι μαθητές όλων των ηλικιών δεν κινούνται στο Βαθύ χωρίς τη συνοδεία των γονιών τους, λόγω της λειτουργίας του ΚΥΤ στο παλαιό πεδίο βολής μέσα στην πόλη, που έχει προκαλέσει δυσλειτουργία. Η δομή λειτουργεί ως ανοιχτή, αλλά κάτω από το ΚΥΤ λειτουργούν δύο νηπιαγωγεία και δύο σχολεία.

Ως το 2015 οι μεταναστευτικές ροές δεν απασχολούσαν τους Σαμιώτες, καθώς όσοι έφταναν στο νησί παρέμεναν για λίγο και στη συνέχεια έβγαζαν εισιτήρια για την ενδοχώρα. Όμως, ο αριθμός των μεταναστών έχει πλέον ξεπεράσει τους 8.100. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Δεκέμβριο έφτασαν στο νησί 934 μετανάστες σε 424 μεταφορές.

Γενική απεργία στο νησί

Και δεν είναι μόνο στη Σάμο το πρόβλημα, αφού οι καταγεγραμμένοι στα ΚΥΤ του βορειοανατολικού Αιγαίου μετανάστες έφταναν ως πριν από έναν μήνα τους 42.000, με έντονη αυξητική τάση! Για τις 22-23 Ιανουαρίου έχει κηρυχθεί γενική απεργία σε όλα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, όπου θα γίνουν και συλλαλητήρια.

Οι υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας, αλλά και τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν, ενώ δεν αποκλείεται οι κάτοικοι να αποκλείσουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Αντιπροσωπία θα βρεθεί στην Αθήνα για να επιδώσει ψήφισμα στη Βουλή.

ΣΑΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Με σπουδές οικονομολόγου, ο Γιώργος Καλτάκης κινείται ανάμεσα σε Σάμο και Αθήνα, καθώς ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Management. Η πρώτη φορά που επέστρεψε στο Βαθύ ήταν για τον ίδιο αιφνιδιαστική απογοήτευση, καθώς το Μεταναστευτικό «θόλωσε» τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας του.

«Καθημερινά μεταξύ τους υπάρχουν διενέξεις που αρκετές φορές οδηγούν σε αλληλομαχαιρώματα, αλλά και λεηλασίες σπιτιών, παρεμπόριο και γενικότερα καταστάσεις που οι κάτοικοι δεν είχαμε συνηθίσει στη μικρή μας πόλη. Κάθε φορά που θα επισκεφτώ το νησί η κατάσταση είναι χειρότερη» λέει.

Μια βόλτα στο Βαθύ σε βοηθάει να καταλάβεις πως πλέον δεν βρίσκεσαι σε εκείνη την πόλη με τους χαμογελαστούς κατοίκους, τη γραφική παραλιακή και την κατάμεστη κόσμο πλατεία, αλλά σε μια μικρή πόλη όπου οι ντόπιοι κατεβαίνουν μόνο για δουλειές το πρωί και οι μετανάστες κυκλοφορούν ολημερίς για να βρουν δωρεάν Wi-Fi και να σκοτώσουν την ώρα τους.

«Η μεταναστευτική κρίση έχει καταστρέψει την καθημερινότητα των πολιτών της πρωτεύουσας, μετατρέποντάς τη σε μια πόλη-φάντασμα… Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα απογεύματα πριν από την Πρωτοχρονιά σε μια στολισμένη πλατεία δεν έπαιζε κανένα παιδάκι, όπως γινόταν παλιότερα, αλλά υπήρχαν μόνο παρέες μεταναστών να χορεύουν και να πίνουν μπίρες» περιγράφει ο Γιώργος Καλτάκης.

«Ο κόσμος δεν έχει διάθεση να κυκλοφορήσει»

Προφανώς η τοπική κοινωνία δεν έχει τη δύναμη να λύσει το γιγάντιο πρόβλημα και το μόνο που μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι είναι να διαμαρτύρονται. «Οι ΜΚΟ κάνουν σκόπιμα επέλαση στο νησί… Βρήκαν πάτημα στην αδυναμία της ελληνικής Πολιτείας να παρέχει δουλειές, αξιοπρεπείς μισθούς και ποιότητα ζωής στους νησιώτες.

Οι φόροι τρέχουν, οι μισθοί είναι στο ναδίρ και, από την άλλη, ο τουρισμός που συντηρούσε το νησί μας ολοένα και μειώνεται με την τεράστια δυσφήμηση των νησιών στο εξωτερικό» προσθέτει και συμπληρώνει: «Ο κόσμος δεν έχει διάθεση να κυκλοφορήσει, ίσως και να φοβάται. Οι εμπορικοί δρόμοι με τα μαγαζιά ερημώνουν, τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Έτσι, λοιπόν, οι ΜΚΟ καιροφυλακτούν για να κατακτήσουν τις πόλεις με οικονομικό πόλεμο, εξυπηρετώντας μάλλον κάποια συμφέροντα. Ποιων, άραγε, τα συμφέροντα; Εγώ δεν γνωρίζω να σας πω…»

ΣΑΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι κάτοικοι της Σάμου, λέει ο Γιώργος Καλτάκης, δεν διαμαρτύρονται επειδή είναι ρατσιστές, αλλά γιατί δεν αντέχουν αυτόν τον υπερπληθυσμό από χιλιάδες μετανάστες που η συμπεριφορά τους, λόγω της διαφορετικής πολιτισμικής κουλτούρας τους, δημιουργεί προβλήματα: «Ακόμη και… Σκανδιναβοί να ήταν, το ίδιο θα συνέβαινε, αν είχαν την ίδια συμπεριφορά! Οι άνθρωποι αυτοί, δυστυχώς, δεν σέβονται το μέρος που τους φιλοξενεί. Τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν, είναι μονόδρομος…»

ΣΑΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΟ οικονομολόγος υποστηρίζει πως η τοπική κοινωνία πληρώνει το ότι είναι ευκολόπιστη:

«Είμαστε εξιλαστήρια θύματα των πολιτικών που κατ’ επανάληψη ψηφίζουμε. Οι πιέσεις πρέπει να ασκούνται στην κεντρική εξουσία. Πόσο αξιοθαύμαστοι θα ήταν οι κυβερνητικοί βουλευτές των νησιών που πλήττονται από το Μεταναστευτικό, αν ανεξαρτητοποιούνταν και έκαναν μια μικρή κοινοβουλευτική ομάδα που να πιέζει μη ψηφίζοντας τα νομοσχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης! Τότε, ίσως τους υπολόγιζαν! Σε τέτοιους βουλευτές θα πιστεύαμε όλοι!».

Ο Γιώργος Καλτάκης καταλήγει λέγοντας ότι οι κάτοικοι και οι πολιτικοί πρέπει να συμπορευτούν για να λυθεί το πρόβλημα: «Να αναλογιστούν πως χρωστούν στον τόπο μας… Και ο τόπος αυτός πρέπει πάση θυσία να ξαναγίνει δικός μας! Το οφείλουμε στην Ιστορία μας!» αναφέρει.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΤΑΚΗΣ

«Από μακριά είμαι και εγώ φιλάνθρωπος»

«Παπακοσμάς Βασίλειος, του Λεωνίδα, εκ πατρός Μικρασιάτου, πρόσφυγας δηλαδή» συστήνεται ο πρόεδρος συλλόγου Μικρασιατών και κάτοικος Βαθέος, που πλησιάζει τα 80 του χρόνια.

«Ήμουν αντίθετος από την αρχή με αυτή την αθρόα, αλόγιστη εισροή ανθρώπων, που δεν ξέρουμε ποιοι είναι, από πού έρχονται, τι ποινικό μητρώο έχουν. Εμένα ο πατέρας μου ήρθε στη Σάμο γιατί ήταν Έλληνας ορθόδοξος, ήρθε στην πατρίδα, δεν πήγε στο Σουδάν, στη Νιγηρία ή τη Συρία. Ήρθε πρόσφυγας από ελληνική γη σε ελληνική γη. Εμένα με νοιάζει ο τόπος μου, η Σάμος, που έχει ναυαγήσει. Αυτοί που εκπροσωπούν την κυβέρνηση, τέως και νυν, μας λένε ψέματα».

ΣΑΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο Βασίλης Παπακοσμάς δεν είναι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει η κατάσταση και θα επανέλθει ο τόπος στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής, αν η κυβέρνηση δεν απομακρύνει από το νησί τους μετανάστες. Ωστόσο, απαντά σε όσους έχουν χαρακτηρίσει «ακραίους» τους κατοίκους της Σάμου: «Να έρθουν αυτοί να τους πάρουν στα σπίτια τους! Κι αν έχουν δουλειές, να τους πάρουν και στις δουλειές τους, αν είναι τόσο θετικοί! Και να μην τους βάλουν στους κήπους να κοιμηθούν, να τους βάλουν στα κρεβάτια τους! Από μακριά είμαι και εγώ φιλάνθρωπος!» λέει.

Ο 80χρονος Μικρασιάτης διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Σάμου, το οποίο, όπως λέει, υπήρξε ένα εξαιρετικό νοσηλευτικό ίδρυμα: «Σήμερα είναι το χειρότερο. Ζήτησα ραντεβού μετά από 42 χρόνια ασφάλιση, 10.870 ένσημα δουλεμένα, και με βάλανε μετά από δύο μήνες! Και επειδή δεν έχω να πάω σε ιδιώτη, θα περιμένω στη σειρά μου τον οφθαλμίατρο. Μας έχουν αφήσει και αντιμετωπίζουμε μόνοι μας την κατάσταση που οι πολιτικές τους δημιούργησαν στη Σάμο» καταλήγει.

«Τα χρηματικά οφέλη χρυσώνουν το χάπι»

Η 25χρονη δικηγόρος Αθανασία Καλτάκη είναι δίδυμη αδελφή του οικονομολόγου Γιώργου Καλτάκη, με καταγωγή από το Βαθύ. Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει μόνιμα στη Σάμο και να εργαστεί στο δικηγορικό γραφείο μαζί με τον πατέρα της. Όπως όλοι οι συντοπίτες της στο νησί, βιώνει και αυτή τις συνέπειες του Μεταναστευτικού.

«Όταν αποφοίτησα από τη Νομική πήρα την απόφαση να επιστρέψω στον τόπο μου, κάτι που αρκετοί συνομήλικοί μου διστάζουν να κάνουν. Έτσι, τα τελευταία τρία χρόνια ζω και εργάζομαι στην πόλη της Σάμου. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περίμενα. Το Μεταναστευτικό αποτελεί πλέον το μείζον πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας. Το πρόβλημα αυτό εξελίχθηκε, γιγαντώθηκε και μαστίζει ανελέητα το Βαθύ, σκορπίζοντας δικαιολογημένα φόβο στους κατοίκους».

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΛΤΑΚΗ

Όπως υποστηρίζει η νεαρή δικηγόρος, η πολυπλοκότητα του Μεταναστευτικού σε συνδυασμό με την αδιαφορία ορισμένων, την πολιτική εξαπάτηση και τα «χρηματικά οφέλη που χρυσώνουν το χάπι κλείνοντας στόματα» μετέτρεψαν το Βαθύ σε μια «νεκρή, σκοτεινή πόλη».

«Νιώθω θλίψη που τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να ζήσουν σήμερα αυτό που κάποτε βιώσαμε εμείς ως παιδιά. Οι φωνές των πολιτών είναι αυτές που έχουν τη δύναμη στη δημοκρατία. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Ήρθε η στιγμή που πρέπει το συμφέρον του τόπου μας να μπει πάνω από προσωπικά οφέλη, κομματικές γραμμές και κατευθύνσεις.

Ήρθε η ώρα που πρέπει, με τις ενέργειες και τις αντιδράσεις μας, να μετατρέψουμε το νησί μας από απέραντο hot spot δυστυχίας σε ένα νησί φιλικό και ιδανικό για την επιστροφή της νεολαίας. Σήμερα δεν θα έπρεπε να συζητάμε για το πόσους μετανάστες θα φιλοξενήσουμε, αλλά πώς οι νέοι θα επιστρέψουν πάλι σπίτι τους. Κανείς άλλος δεν μπορεί να μας βοηθήσει» σημειώνει η Αθανασία Καλτάκη.

«Το Βαθύ έχει υποβαθμιστεί από το ΚΥΤ»

Η Κλαίρη Βακρά, μητέρα μιας 16χρονης μαθήτριας, εργάζεται ως λογίστρια. Ανήκει στους τυχερούς, όπως εξηγεί, γιατί είχε εναλλακτική λύση για να φύγει από το Βαθύ.

«Άπλωνα ρούχα στο σπίτι και την επόμενη μέρα τα είχαν κλέψει! Μια, δυο, τρεις, πήραμε την απόφαση… Ήμασταν τυχεροί που έχουμε το χωριό. Τα μαζέψαμε και πήγαμε εκεί για καλύτερη ποιότητα ζωής».

Η κυρία Βακρά εκφράζει την πικρία της για τον τρόπο που η πολιτεία αντιμετωπίζει το νησί της.

«Μας λένε για σχέδιο της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό στη Σάμο… Δεν έχουν! Στο Βαθύ έχει σήμερα 8.000 μετανάστες και λένε ότι θα τους μεταφέρουν στο νέο, στο Ζερβό. Και το Βαθύ θα συνεχίσει να λειτουργεί, και το Ζερβό θα δημιουργήσουν, και θα λειτουργούν παράλληλα! Δυστυχώς, η Σάμος είναι πολύ μακριά από την Αθήνα για να νοιάζονται για μας, για τα παιδιά και το πώς ζούμε εμείς καθημερινά».

ΚΛΑΙΡΗ ΒΑΚΡΑ

Φίλη και συνάδελφός της λογίστρια είναι και η Μαριάννα Γαλιώτη. Στην ερώτηση κατά πόσο επηρέασε το Μεταναστευτικό την αγορά στο Βαθύ, είναι απόλυτη:

«Έκλεισαν και κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις. Δεν βγαίνουν στα έξοδα και τα έσοδά τους έχουν μειωθεί, γιατί δεν βγαίνει ο κόσμος, δεν αγοράζει, δεν κινείται η αγορά. Κάποιοι λίγοι έχουν αυξήσει τα εισοδήματά τους, αλλά το Βαθύ έχει υποβαθμιστεί από τη λειτουργία του ΚΥΤ που είναι μέσα στην πόλη» λέει και περιγράφει την εισβολή που δέχθηκε γείτονάς της: «Απέναντι, σε σπίτι που ήταν μέσα ο ιδιοκτήτης, μπήκε ένας, έβγαλε σφυρί και τον απείλησε! Ευτυχώς, δεν είχαμε τα χειρότερα…»

«Άμεση αποσυμφόρηση του νησιού»

Από την κυβερνητική παράταξη προέρχεται ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ανατολικής Σάμου με έδρα το Βαθύ, ο κάτοικος του νησιού Ελισσαίος Μαυρατζώτης. Ωστόσο, παρακολουθεί με αγωνία και οργή τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεταναστευτικό και δεν διστάζει να κατηγορήσει αυτούς που μετέτρεψαν σε εστία φόβου και ανησυχίας την άλλοτε φιλήσυχη και ειρηνική κοινωνία:

«Οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της δύσκολης κατάστασης, δηλαδή οι κυβερνώντες, είναι απόντες από τα πάντα! Αρκούνται στις παλαιότερες αλλά και τις πρόσφατες υποσχέσεις, που δεν υλοποιούνται ούτε στο ελάχιστο» καταγγέλλει και προσθέτει ότι φοβάται πως η κατάσταση δεν θα αλλάξει: «Κατά μια άλλη άποψη, όλα αυτά γίνονται με σχέδιο ώστε να εξαναγκαστεί η κοινωνία να συναινέσει σε νέες δομές και σχέδια για μακροχρόνια παραμονή των μεταναστών».

Ο δημοτικός σύμβουλος καλεί τους συντοπίτες του να παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι και ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη ώρα για τον τόπο τους:

«Ένα πρέπει να είναι το ζητούμενο από αυτούς που με τις αποφάσεις τους έχουν εγκλωβίσει τους μετανάστες στον τόπο μας και που μας έχουν εγκαταλείψει στην τύχη μας με ανάλγητο τρόπο. Το μόνο που ζητάμε είναι εδώ και τώρα άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας!»

Δείτε επίσης: «Αφήστε με να ζήσω»: Παράνομο και αντισυνταγματικό το κατέβασμα της αφίσας

Από τη θέση του αιρετού, ο Ελισσαίος Μαυρατζώτης αναγνωρίζει τις ευθύνες, όπου υπάρχουν.

«Η Αυτοδιοίκηση, χωρίς να έχει ιδιαίτερες αρμοδιότητες στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, έχει μέγιστο καθήκον να παλέψει για την ασφάλεια των πολιτών, τη δημόσια υγεία, την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαίδευσης, την προστασία της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού».

ΣΑΜΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Όπως λέει, ο δήμος θα αγωνιστεί για να αποτραπεί η πολιτική των ανοιχτών συνόρων, όπως κατήγγειλε σταθερά και σθεναρά την πολιτική του εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών στο ευαίσθητο εθνικά ακριτικό νησί.

«Η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας είναι πρώτιστο καθήκον του ελληνικού κράτους, ώστε να αποδώσουν επιτέλους οι διαδικασίες αποσυμφόρησης χωρίς νέες εισροές. Απαιτούμε από την ελληνική πολιτεία να ελέγξει αποτελεσματικά τον ρόλο των διάφορων ΜΚΟ και να αυστηροποιήσει τις ποινές καταδίκης των λαθροδιακινητών» καταλήγει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υψηλόβαθμο στέλεχος ΕΛ.ΑΣ: «Αυτοί δεν είναι αστυνομικοί… Είναι “μπράβοι”, είναι “τάγματα εφόδου”!» (video)

Τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο έχει δει ντροπιαστικά βίντεο και εικόνες από την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λέσβο και την Χίο! Αστυνομικοί να σπάνε...

Ντροπιαστικές εικόνες! Άνδρες των ΜΑΤ φεύγοντας από τα νησιά σπάνε αυτοκίνητα κατοίκων (video)

Πραγματικό σοκ προκαλούν τα πλάνα που κυκλοφόρησαν και απεικονίζουν άνδρες των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα κατοίκων της Χίου πριν αναχωρήσουν από το νησί. Οι αστυνομικοί...

Μουτζούρης: «Θα μιλάω όπως θέλω – Κάνατε «πατάτα» με τα ΜΑΤ»

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν προ ολίγου στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και το στούντιο του Open Tv... «Διαμόρφωσε κλίμα η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ. Δεν...

Συγκινεί το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε ο Κώστας Βουτσάς (video)

Ο αξεπέραστος Κώστας Βουτσάς αποχαιρέτησε σήμερα τα ξημερώματα το κοινό που τον λάτρεψε και αποχώρησε για το ταξίδι στην αιωνιότητα. Η Ελλάδα θρηνεί από τις...

Κρατούμενος στο Μενίδι παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στο τμήμα Ασφάλειας Μενιδίου εδώ και λίγη ώρα, καθώς ένας εκ των κρατουμένων εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού. Στο σημείο...

Οι γοητευτικές Ελληνίδες που ερωτεύτηκαν και έκαναν δεσμό με μικρότερους άντρες

Η διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια υπήρξε μεγάλο ταμπού στο παρελθόν, ιδίως στις περιπτώσεις που οι γυναίκες ήταν μεγαλύτερες από τους άνδρες. Επειδή όμως βρισκόμαστε...

Πάτρα: Το δραματικό 24ωρο του 40χρονου που είναι στην απομόνωση λόγω κορωνοϊού (video)

Νέα εξέλιξη: Αρνητικό το κρούσμα κορωνοϊού στην Πάτρα Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητσοτάκης σε Χρυσοχοΐδη: «Μιχάλη, μάζεψέ τους… Δεν ανέχομαι να μας ντροπιάζουν μια 20αρια θερμοκέφαλοι» (video)

Μετά από τα ντροπιαστικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικόνιζαν άνδρες των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα ή να επιτίθενται σε διαδηλωτές...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

 

TRENDING

Υψηλόβαθμο στέλεχος ΕΛ.ΑΣ: «Αυτοί δεν είναι αστυνομικοί… Είναι “μπράβοι”, είναι “τάγματα εφόδου”!» (video)

Τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο έχει δει ντροπιαστικά βίντεο και εικόνες από την αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λέσβο και την Χίο! Αστυνομικοί να σπάνε...

Ντροπιαστικές εικόνες! Άνδρες των ΜΑΤ φεύγοντας από τα νησιά σπάνε αυτοκίνητα κατοίκων (video)

Πραγματικό σοκ προκαλούν τα πλάνα που κυκλοφόρησαν και απεικονίζουν άνδρες των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα κατοίκων της Χίου πριν αναχωρήσουν από το νησί. Οι αστυνομικοί...

Μουτζούρης: «Θα μιλάω όπως θέλω – Κάνατε «πατάτα» με τα ΜΑΤ»

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν προ ολίγου στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και το στούντιο του Open Tv... «Διαμόρφωσε κλίμα η κυβέρνηση και τα ΜΑΤ. Δεν...

Συγκινεί το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε ο Κώστας Βουτσάς (video)

Ο αξεπέραστος Κώστας Βουτσάς αποχαιρέτησε σήμερα τα ξημερώματα το κοινό που τον λάτρεψε και αποχώρησε για το ταξίδι στην αιωνιότητα. Η Ελλάδα θρηνεί από τις...

Κρατούμενος στο Μενίδι παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στο τμήμα Ασφάλειας Μενιδίου εδώ και λίγη ώρα, καθώς ένας εκ των κρατουμένων εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού. Στο σημείο...

Οι γοητευτικές Ελληνίδες που ερωτεύτηκαν και έκαναν δεσμό με μικρότερους άντρες

Η διαφορά ηλικίας στα ζευγάρια υπήρξε μεγάλο ταμπού στο παρελθόν, ιδίως στις περιπτώσεις που οι γυναίκες ήταν μεγαλύτερες από τους άνδρες. Επειδή όμως βρισκόμαστε...

Πάτρα: Το δραματικό 24ωρο του 40χρονου που είναι στην απομόνωση λόγω κορωνοϊού (video)

Νέα εξέλιξη: Αρνητικό το κρούσμα κορωνοϊού στην Πάτρα Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr ο...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητσοτάκης σε Χρυσοχοΐδη: «Μιχάλη, μάζεψέ τους… Δεν ανέχομαι να μας ντροπιάζουν μια 20αρια θερμοκέφαλοι» (video)

Μετά από τα ντροπιαστικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικόνιζαν άνδρες των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα ή να επιτίθενται σε διαδηλωτές...

Τα… άκυρα επαγγέλματα που έκαναν οι διάσημοι της showbiz πριν κάνουν καριέρα

Πριν συναντήσουν το τυχερό αστέρι που τους οδήγησε στην επαγγελματική τους εξέλιξη και ανέδειξε το ταλέντο τους, πολλοί celebrities έκανα εντελώς διαφορετικά επαγγέλματα από...

Ματαιώνονται oι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα

Όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως έγινε και στις υπόλοιπες χώρες που...