Το χρονικό της επίθεσης στην εφημερίδα «δημοκρατία» – Είχε ζητηθεί φύλαξη μετά την πρώτη επίθεση… αλλά γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε άραγε;

Must Read

Και  νέα επίθεση κουκουλοφόρων στην εφημερίδα «δημοκρατία» σε διάστημα ενός μηνός!

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ομάδα 5 κουκουλοφόρων εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας “δημοκρατία” στην οδό Ερατοσθένους στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα από το καλύτερα φυλασσόμενο δρόμο της Αθήνας, την Ηρώδου Αττικού.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να φτάσουν στον τρίτο όροφο όπου αφού τρομοκράτησαν τους εργαζόμενους, κατέστρεψαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, πέταξαν μπογιές δεν πέταξαν τρικάκια και σε ελάχιστο χρόνο έφυγαν.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση του Δημάρχου Λέρου στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το μεταναστευτικό

Να σημειώσουμε ότι έξω από το κτίριο τους περίμεναν 10 ακόμα, ενώ προκαλεί εντύπωση και προβληματισμό πως κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, μια και η πόρτα δεν είναι ποτέ ανοιχτή και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με κωδικό.

Η επίθεση αυτή ήταν η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα. Και παρότι η διοίκηση της εφημερίδας ζήτησε την φύλαξη του κτιρίου από την αστυνομία δεν είχε απαντήσει αποδεικνύοντας δυστυχώς ότι τα αντανακλαστικά της αλλά και η προστασία των πολιτών κινούνται με ρυθμό χελώνας, παρά τις «μεγάλες κουβέντες» για το αντίθετο!

Άραγε ήταν αδιαφορία ή σκοπιμότητα;

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σε επικοινωνία με την διοίκηση της εφημερίδας «δημοκρατία» μας ενημέρωσαν για το τι έγινε λίγο πριν τις 11 στα γραφεία του Ομίλου ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ:

«Νέα άνανδρη καταδρομική επίθεση πραγματοποίησαν λίγο πριν από τις 11 το βράδυ θρασύδειλοι κουκουλοφόροι στα γραφεία όπου στεγάζόνται οι εφημερίδες «δημοκρατία» και «Espresso», προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και επιχειρώντας (μάταια) να ακυρώσουν την έκδοση και να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους.

Οι κουκουλοφόροι, αφού αρχικά παραβίασαν την πόρτα της κεντρικής εισόδου, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου, πέταξαν μπογιές, κατέστρεψαν υπολογιστές και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ενώ δεν δίστασαν να εκτοξεύσουν χυδαίες απειλές εναντίον πολλών που βρέθηκαν μπροστά τους.

Στη θέα των μαυροφορεμένων τραμπούκων οι δεκάδες εργαζόμενοι του ομίλου ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ που εκείνη την ώρα προετοίμαζαν το σημερινό φύλλο σάστισαν όταν είδαν τους εισβολείς να εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον τους και να ρίχνουν κλοτσιές σε πόρτες και υπολογιστές. Κάποια στιγμή ένας από αυτούς κατευθύνθηκε απειλητικά προς το γραφείο του διευθυντή έκδοσης του κυριακάτικου φύλλου της «δημοκρατίας» και με μια κλοτσιά έριξε κάτω τον υπολογιστή του. Οι εργαζόμενοι των τριών εφημερίδων του ομίλου ζητούσαν από τους κουκουλοφόρους να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο, ενώ μερικοί γλίτωσαν τον τραυματισμό από καθαρή τύχη.

Λειτουργώντας σαν «στρατός φασιστών» που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν τον νόμο της σιωπής στους δημοσιογράφους, αφού προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές, εξαφανίστηκαν τρέχοντας στα στενά της περιοχής, σύμφωνα με την πάγια τακτική τους.

Λίγα λεπτά μετά την άνανδρη επίθεση στα γραφεία της οδού Ερατοσθένους, όταν πλέον όλα είχαν τελειώσει, έσπευσε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας, που έλαβε καταθέσεις από τους εργαζομένους και πήρε αποτυπώματα από τους χώρους των γραφείων.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ενώ η διεύθυνση του ομίλου δέχθηκε πλήθος τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που θέλησαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους για το θλιβερό αυτό συμβάν.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν οι επαγγελματίες «γνωστοί άγνωστοι», που νομίζουν ότι με την τρομοκρατία και τους τραμπουκισμούς μπορούν να πετύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους, πως η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται και η αλήθεια δεν κρύβεται! Οι μαυροφορεμένοι τραμπούκοι με τις κουκούλες θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι επιθέσεις δεν μας τρομάζουν ούτε μας πτοούν. Χαλυβδώνουν τη θέλησή μας και την πίστη στις αξίες μας!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This