Μαρία Κόντη: Η ηρωίδα επικελευστής του Λιμενικού Σώματος

Must Read

Ενα διαφορετικό πρότυπο γυναίκας ενσαρκώνει η Μαρία Κόντη, η επικελευστής του Λιμενικού Σώματος που, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αφιερώνει με υψηλό αίσθημα καθήκοντος τις ημέρες και τις νύχτες της στη διάσωση ανθρώπων. Η νεαρή Κερκυραία, μάλιστα, βραβεύθηκε την Τρίτη από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για το σημαντικό έργο που επιτελεί κάτω από δύσκολες συνθήκες. 

Η κυρία Κόντη κυβερνά το ιστορικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602, με το οποίο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, γνωστός και ως «ήρωας του Αιγαίου», έσωσε χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015-2016. Μάλιστα, το γεγονός πως επέλεξε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα -είναι, άλλωστε, η μόνη γυναίκα ανάμεσα στους 11 άνδρες του πληρώματος- δεν φαίνεται να την πτοεί καθόλου. 

«Οι νεκροί σε σημαδεύουν. Οι ζωντανοί σε κάνουν να χαίρεσαι μοναχά την ώρα που τους σώζεις. Εκείνη την ώρα που λες ”να σώσω ακόμα έναν. Να προλάβω κι άλλον ζωντανό, άλλον έναν ζωντανό”. Τους ζωντανούς, όμως, τους ξεχνάς. Τους νεκρούς τούς θυμάσαι μια ζωή… Είναι οι μάχες που έχασες…» δηλώνει, αναφερόμενη στις δύσκολες στιγμές του επαγγέλματός της. 

Απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Πρέβεζας, έμαθε για τις θέσεις στο Λιμενικό Σώμα ένα πρωί, ταξιδεύοντας σε ηλικία 24 χρονών στη βόρεια Ρωσία. Αφού επέστρεψε, έκανε τα χαρτιά της και μπήκε στο Λιμενικό Σώμα, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρό της. 

«Εκανα πραγματικότητα το όνειρό μου. Αυτό ήθελα. Να υπηρετήσω στο Λιμενικό Σώμα. Σε ένα σκάφος του» λέει. Και συνεχίζει: «Τοποθετήθηκα στον Μόλυβο, όταν η κρίση κορυφωνόταν και εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι περνούσαν κάθε μέρα στο νησί. Κι η δουλειά μου έγινε να σώζω ζωές. Αυτό θέλω, αυτό κάνω. Σώζω ζωές… Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από αυτό» ανέφερε κατά τη διάρκεια της βράβευσής της η επικελευστής Μαρία Κόντη και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. 

Δείτε επίσης: Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Παγερά αδιάφοροι μητέρα και πατριός για την εξαφάνιση του άτυχου φοιτητή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This