Τρίτη 15/6/2021

Μαρία Κόντη: Η ηρωίδα επικελευστής του Λιμενικού Σώματος

Ενα διαφορετικό πρότυπο γυναίκας ενσαρκώνει η Μαρία Κόντη, η επικελευστής του Λιμενικού Σώματος που, παρά το νεαρό της ηλικίας της, αφιερώνει με υψηλό αίσθημα καθήκοντος τις ημέρες και τις νύχτες της στη διάσωση ανθρώπων. Η νεαρή Κερκυραία, μάλιστα, βραβεύθηκε την Τρίτη από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη για το σημαντικό έργο που επιτελεί κάτω από δύσκολες συνθήκες. 

Η κυρία Κόντη κυβερνά το ιστορικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602, με το οποίο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, γνωστός και ως «ήρωας του Αιγαίου», έσωσε χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015-2016. Μάλιστα, το γεγονός πως επέλεξε ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα -είναι, άλλωστε, η μόνη γυναίκα ανάμεσα στους 11 άνδρες του πληρώματος- δεν φαίνεται να την πτοεί καθόλου. 

«Οι νεκροί σε σημαδεύουν. Οι ζωντανοί σε κάνουν να χαίρεσαι μοναχά την ώρα που τους σώζεις. Εκείνη την ώρα που λες ”να σώσω ακόμα έναν. Να προλάβω κι άλλον ζωντανό, άλλον έναν ζωντανό”. Τους ζωντανούς, όμως, τους ξεχνάς. Τους νεκρούς τούς θυμάσαι μια ζωή… Είναι οι μάχες που έχασες…» δηλώνει, αναφερόμενη στις δύσκολες στιγμές του επαγγέλματός της. 

Απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Πρέβεζας, έμαθε για τις θέσεις στο Λιμενικό Σώμα ένα πρωί, ταξιδεύοντας σε ηλικία 24 χρονών στη βόρεια Ρωσία. Αφού επέστρεψε, έκανε τα χαρτιά της και μπήκε στο Λιμενικό Σώμα, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρό της. 

«Εκανα πραγματικότητα το όνειρό μου. Αυτό ήθελα. Να υπηρετήσω στο Λιμενικό Σώμα. Σε ένα σκάφος του» λέει. Και συνεχίζει: «Τοποθετήθηκα στον Μόλυβο, όταν η κρίση κορυφωνόταν και εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι περνούσαν κάθε μέρα στο νησί. Κι η δουλειά μου έγινε να σώζω ζωές. Αυτό θέλω, αυτό κάνω. Σώζω ζωές… Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από αυτό» ανέφερε κατά τη διάρκεια της βράβευσής της η επικελευστής Μαρία Κόντη και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. 

Δείτε επίσης: Δολοφονία Κωστή Πολύζου: Παγερά αδιάφοροι μητέρα και πατριός για την εξαφάνιση του άτυχου φοιτητή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ