Πέμπτη 24/6/2021

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ομίλου «ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ»

Την επίθεση που πραγματοποίησε ο «Ρουβίκωνας» στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Εσπρέσο καταδίκασε με επίσημη ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.

Η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα επιτέθηκε με μπογιές και τρικάκια εναντίον του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία των τριών εφημερίδων, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση σύσσωμου του κόσμου της δημοσιογραφίας για την απόπειρα φίμωσης του Τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ε.Ι.Η.Ε.Α. εκφράζει την ανησυχία της για το δεύτερο  στη σειρά περιστατικό επίθεσης και βανδαλισμού από ομάδες «αγνώστων» στα γραφεία των εφημερίδων ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO και ΕΣΤΙΑ σε διάστημα μόλις ενός μηνός. Οι ενέργειες αυτές, που στρέφονται συνολικά κατά του Τύπου, πρέπει να καταδικάζονται άμεσα και δημόσια από όλους. Πολλώ μάλλον όταν επαναλαμβάνονται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. 

Η Ενωση συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και στις εκδοτικές επιχειρήσεις των εφημερίδων, υπογραμμίζοντας ότι κανένας φορέας ενημέρωσης και διάδοσης γνώμης δεν φιμώνεται από εκδηλώσεις τρομοκράτησης και από απειλές. 

Είναι προς διερεύνηση η καταγγελία των εφημερίδων ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερωθεί για την ανάγκη λήψης μέτρων φύλαξης αμέσως μετά την πρώτη επίθεση. Η Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της οφείλουν να αποδείξουν ότι εννοούν τη διαβεβαίωσή τους ότι έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας των χώρων σύνταξης και έκδοσης των εφημερίδων».

Δείτε επίσης: ΠΟΕΔΗΝ: «Πολικές» οι συνθήκες στα νοσοκομεία – «Χωρίς πετρέλαιο, ασυντήρητα καλοριφέρ και κλιματιστικά»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ