Δευτέρα 14/6/2021

Τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων στη Θεσσαλονίκη! Οι ασθενείς περιμένουν μέχρι και 25 μέρες

Έως 25 μέρες περιμένουν εκατοντάδες ασθενείς στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί το αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο. Μάλιστα, υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών που δεν καταφέρνουν να βρουν το φάρμακο που χρειάζονται, το οποίο είναι σε έλλειψη και δεν αντικαθίσταται από άλλο, με συνέπεια να είναι υποχρεωμένοι να επισκεφθούν εκ νέου τον γιατρό τους, ώστε να τους αλλάξει τη φαρμακευτική αγωγή.

Αιτία της υπάρχουσας κατάστασης είναι οι δραματικές ελλείψεις σκευασμάτων, οι οποίες πλέον αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και αφορούν φάρμακα για σχεδόν όλες τις παθήσεις.

Ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση ασθενών

Όπως επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), οι ελλείψεις δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση ασθενών, καθώς σπάνια μια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί πλήρως, αφού σχεδόν πάντα λείπει τουλάχιστον ένα σκεύασμα. Επίσης συχνές είναι οι περιπτώσεις που, εξαιτίας της αδυναμίας έγκαιρης εύρεσης των σκευασμάτων, οι συνταγές λήγουν χωρίς να έχουν εκτελεστεί.

Δείτε επίσης: Τούρκοι χάκερς «χτύπησαν» ιστοσελίδες της ελληνικής κυβέρνησης

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης έκανε λόγο για «ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο μένει άλυτο, αλλά επιδεινώνεται». Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι ο ΦΣΘ έχει στείλει στον ΕΟΦ την πλήρη λίστα των φαρμάκων που παρουσιάζουν έλλειψη και μειωμένη επάρκεια, και πλέον την ευθύνη για τη λύση του προβλήματος έχει ο ΕΟΦ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ