Ο καιρός σήμερα και αύριο – Ο επερχόμενος αντικυκλώνας δεν επηρεάζει την Ελλάδα

Must Read

Πρόγνωση καιρού για σήμερα Δευτέρα 20-01-2020

Γενικά Χαρακτηριστικά – Προειδοποιήσεις 

Κλασικός χειμωνιάτικος καιρός αυτές τις μέρες, με νεφώσεις στα ανατολικά και ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, αλλά και αναμενόμενες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 8. Αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, αναμένονται αραιές νεφώσεις που στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 7, στη Θεσσαλία από 2 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 7 έως 14, ενώ στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 7 έως 11 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και στον Πατραϊκό έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κύριο λόγο έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ με ενίσχυση κατά τη διάρκεια της ημέρας κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς.

Έρχεται αντικυκλώνας – Η Ελλάδα δεν επηρεάζεται

Ένας ισχυρός αντικυκλώνας, δηλαδή ένα πολύ υψηλό βαρομετρικό, που θα διαρκέσει έως τις 24 Ιανουαρίου, ξεκίνησε να σχηματίζεται στη Βορειοδυτική Ευρώπη την Κυριακή και η ατμοσφαιρική πίεση στο ύψος της μέσης στάθμης της θάλασσας προβλέπεται να φτάσει σε τιμές ρεκόρ, της τάξης τουλάχιστον των 1.050 hPa, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία.

Υψηλές πιέσεις, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), θα επικρατήσουν και στην Ελλάδα, αλλά με απουσία αξιόλογων φαινομένων στη χώρα μας. Στην Ελλάδα, που δεν θα επηρεαστεί από τον αντικυκλώνα ιδιαίτερα, θα επικρατήσουν ξηροί βοριάδες, με λίγα ασθενή φαινόμενα κυρίως στα ορεινά και με τη θερμοκρασία να παραμένει κοντά ή λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πιο συνοπτικά ο καιρός στις περιφέρειες της Ελλάδας σήμερα:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 με 7 και από το βράδυ στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης λίγα χιόνια.

Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο, Τρίτη 21-01-2020

Καιρός: Στο βόρειο Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά για ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην Κρήτη. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This