Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» – Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης γιατρών

Must Read

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» πραφματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοί του, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, εξαιτίας των ελλείψεων αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία και εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
Στο Νοσοκομείο ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ το οποίο κάθε τέσσερις ημέρες βρίσκεται σε Γενική Εφημερία και καθημερινά εφημερεύει έως το μεσημέρι πλην των ημερών και της επόμενης ημέρας που έχει Γενική Εφημερία, παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών.
Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, υπολειτουργούν βασικές κλινικές.

Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπηρετούσαν 11 τώρα 6) μειώθηκαν τα χειρουργικά τραπέζια από 5 (4 τακτικά και ένα έκτακτο) σε δύο (1 τακτικό και 1 έκτακτο).

Ως εκ τούτω αναβάλλονται 40 προγραμματισμένα χειρουργεία την εβδομάδα με ασθενείς που βρίσκονται μήνες σε λίστα αναμονής.

Η ΩΡΛ κλινική υπολειτουργεί αφού από 5 γιατροί απέμειναν 3.

Το Ακτινολογικό έπαψε να κάνει Μαστογραφίες, τρίπλεξ, υπέρηχο σε εξωτερικούς ασθενείς λόγω έλλειψης γιατρών.

Η Ουρολογική κλινική υπολειτουργεί επειδή συνταξιοδοτήθηκαν 2 γιατροί και η Οφθαλμολογική παρ’ ότι έχει γιατρούς δεν εφημερεύει αν και το ζητούν εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι.

Δείτε επίσης: Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βραβεύει τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής

Οι κενές οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού είναι 120 σε σύνολο 440.
Στηρίζουμε και καλύπτουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Ψήφισμα του Δήμου Νέας Ιωνίας

Και ο δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζει τον αγώνα, κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου:

«Με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και την όξυνσή τους το τελευταίο διάστημα, η Δημοτική Αρχή κάλεσε άμεσα χθες, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2020, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να συντονίσει από κοινού τη δράση, με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει άμεσα τη ζωή των δημοτών, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και όχι μόνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας κατέθεσε κατεπείγον ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα,  ενάντια στην υποχρηματοδότηση και στην υποστελέχωση του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου  Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» που έχουν οδηγήσει σε οξυμένα προβλήματα με ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό – ιατρικών εργαστηρίων και τεχνικό προσωπικό.

Κατά την τοποθέτησή της η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά θα προβώ σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων. Κυρίως λόγω της υποστελέχωσης σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, υπερασπιζόμενη το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, χωρίς καμία έκπτωση του επιπέδου των υπηρεσιών του Νοσοκομείου απέναντι στους ανθρώπους. Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή τόσο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να δοθεί λύση άμεσα».

Τέλος, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να είναι μια γροθιά σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της δομής και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This