2/7/2022

Η τραγική ιστορία του Στ. Θεοδοσιάδη που έχασε το αγγελούδι του από ακτινοβολία κεραιών – Ο αγώνας του κατά του 5G

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Απέραντη θλίψη και σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο οι κυβερνήσεις έχουν καταλάβει τις θανάσιμες επιπτώσεις της έκθεσης των πολιτών στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί η τραγική ιστορία του Κύπριου Σταύρου Θεοδοσιάδη, ο οποίος το 2014 έχασε το 5χρονο αγγελούδι του, τον Οδυσσέα, από λευχαιμία.

Όπως υποστηρίζει στην «δημοκρατία», η ασθένεια προκλήθηκε από την έκθεση του παιδιού στην ΗΑ που εξέπεμπαν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί -και μάλιστα παράνομα- απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, στη Λευκωσία. Πλέον, μετά τον σοκαριστικό χαμό του παιδιού του, μάχεται για να μην εγκατασταθεί το δίκτυο 5G στην Κύπρο.

Ολα άρχισαν το 2005, όταν οι δύο κεραίες τοποθετήθηκαν σε πολυκατοικία ακριβώς απέναντι από το σπίτι, η οποία είναι χαμηλότερη από αυτό κατά 3,5 μέτρα. Εως το 2008 οι κεραίες δεν είχαν πάρει όλες τις άδειες που απαιτούνται για την εγκατάστασή τους. «Στην Κύπρο για να εγκατασταθούν κεραίες από το 2006 και μετά χρειάζεται άδεια από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, από την πολεοδομική Αρχή και από τον δήμο. Το 2005 είχαν πάρει άδεια μόνο από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (σ.σ.: είναι η αρμόδια Αρχή για τη διαχείριση των ραδιοσυχνοτήτων) και το 2008 έλαβαν την άδεια του δήμου» αναφέρει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Ωστόσο, ο δήμος έδωσε την άδεια εσφαλμένα, μη λαμβάνοντας υπόψη μια νέα υπουργική εντολή για την εγκατάσταση κεραιών, που βγήκε το 2006, σύμφωνα με την οποία οι κεραίες έπρεπε να μπαίνουν στο ψηλότερο κτίριο της περιοχής και σε απόσταση 200 μέτρων δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ψηλότερα κτίρια, τα οποία να δέχονται την ακτινοβολία. Τους λανθασμένους χειρισμούς του δήμου, καθώς το σπίτι του 48χρονου πατέρα είναι από τα ψηλότερα στην περιοχή όπου μένει, πλήρωσε με τη ζωή του το παιδί του, το οποίο ήρθε στη ζωή το 2009.

Τον Ιούνιο του 2014 το παιδί διαγνώστηκε με οξεία λεμφοπλαστική λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή μέσα σε μόλις τρεις μήνες, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στους γονείς του. Ο 48χρονος άρχισε τότε μια έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι ήταν οι παράγοντες που προκάλεσαν την ασθένεια στο παιδί. «Ενας από αυτούς που δεν μπορούσε να αποκλειστεί ήταν η έκθεση στην ακτινοβολία, σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία» λέει και προσθέτει ότι από εξετάσεις που είχε κάνει το παιδί είχε αποκλειστεί ο κληρονομικός παράγοντας που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ασθένεια.

Δείτε επίσης: Αλκιβιάδης Κεφαλάς: Θανάσιμη και όχι απλά επικίνδυνη η ακτινοβολία του 5G

Από τη στιγμή του χαμού του 5χρονου Οδυσσέα ο πατέρας του ξεκίνησε μια δύσκολη πορεία, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ώστε να αποδείξει ότι η λευχαιμία προκλήθηκε από την έκθεση του παιδιού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το πρώτο βήμα του ήταν να πάει στον δήμο της περιοχής και να αναφέρει την υποψία του για την ασθένεια του παιδιού. «Ο δήμος με διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχαν ψηλότερες κατοικίες στην περιοχή που να ακτινοβολούνται, ενώ με γυμνό μάτι φαίνεται πως το σπίτι μου είναι πιο ψηλό» τονίζει και σημειώνει πως ο δήμος τού υποσχέθηκε να στείλει μια ομάδα από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στο σπίτι του, ώστε να κάνει μετρήσεις. Τη δεύτερη φορά που πήγαν στο σπίτι (είχε προηγηθεί ακόμα μία, κατά την οποία έκαναν μετρήσεις σε εξωτερικούς χώρους, γιατί οι ένοικοι έλειπαν) είπαν στον 48χρονο ύστερα από την επιμονή του ίδιου ότι το σπίτι δέχεται ένα ποσοστό ακτινοβολίας.

Επίσης, μέσω των δικηγόρων του κινήθηκε νομικά εναντίον των εταιριών που είχαν εγκαταστήσει τις κεραίες, του δήμου που έδωσε την πολεοδομική άδεια και της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχε εκδώσει άδεια εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ενώ ζήτησε με διάταγμα την παύση λειτουργίας των κεραιών μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, το οποίο απορρίφθηκε. Το 2016, με καινούργιο δικηγόρο πλέον, στον οποίο απευθύνθηκε όταν θεώρησε ότι οι προηγούμενοι του έδιναν λανθασμένες κατευθύνσεις, και αφού είχε γίνει ξανά πατέρας, ο 48χρονος έστειλε στην επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού το παράπονό του για πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού.

«Η επίτροπος χειρίστηκε το θέμα με καθυστέρηση, γιατί λάβαμε την απάντηση την τελευταία ημέρα πριν βγει στη σύνταξη, για να μην μπορεί να πει κάνεις κάτι. Στην απάντησή της, που έχει νομική και όχι εκτελεστική ισχύ, φαίνεται ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στη ζωή και αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες του κράτους» δηλώνει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Η έκθεση Κεφαλά και η δικαίωση!

Ο Σταύρος Θεοδοσιάδης απευθύνθηκε και σε επιστήμονες προκειμένου να ερευνήσουν την πιθανότητα ο αδικοχαμένος Οδυσσέας του να ασθένησε εξαιτίας της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Μέχρι στιγμής έχει στα χέρια του την έκθεση του διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά, η οποία τον δικαιώνει, ενώ περιμένει και τα αποτελέσματα της έκθεσης του καθηγητή Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Χρήστου Γεωργίου, τα οποία θεωρεί ότι δεν θα διαφέρουν.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Θεοδοσιάδης είναι πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων Επηρεαζόμενων από την ΗΑ των Κεραιών της Κινητής Τηλεφωνίας, τα μέλη του οποίου γυρνούν την Κύπρο προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για τους κινδύνους της εγκατάστασης του δικτύου 5G για την υγεία, ενώ κάνουν και παρεμβάσεις, ώστε να εισακουστούν από την πολιτική εξουσία.

Δείτε επίσης: Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ έκαναν πραγματικότητα 10.036 χριστουγεννιάτικες παιδικές ευχές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ώρες αγωνίας στο Λουτράκι: 3χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με 41 πυρετό και σπασμούς!

'Ενα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Λουτράκι όταν ένα παιδί μόλις 3 χρονών μεταφέρθηκε στο...

Δραματική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Ρόδου – Σοβαρός κίνδυνος για τις ζωές των ανθρώπων

Άλλη μια επίδειξη της «καταπληκτικής ποιότητας ζωής» και της «ενίσχυσης» που έχει προσφέρει η...

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: «Ο φετινός Ιούνιος, ο θερμότερος για τη Δυτική Ελλάδα από το 2010»

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν οι τιμές τον Ιούνιο, με 52 μετεωρολόγους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr να...

Το τελευταίο αντίο στον Ηλία Νικολακόπουλο στο Α’ Νεκροταφείο

Συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, συνάδελφοί του ακαδημαϊκοί, αλλά και δημοσιογράφοι αποχαιρετούν αυτήν την ώρα τον...

Αεροδιακομιδή Αντώναρου από την Πάτμο με έντονη αδιαθεσία λόγω κορωνοϊού

Από την Πάτμο στην Κρήτη (μέσω Ρόδου) μεταφέρθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης...

Βασίλης Κικίλιας: «Success story της χρονιάς η συμφωνία με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις»

Στην πρωινή εκπομπή του OPEN, «Ό,τι συμβαίνει Τώρα» βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας...

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η αποφυλάκισή του Π. Φιλιππίδη δεν σχετίζεται με την κατάσταση της υγείας του»

Σε νέες τηλεοπτικές δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά την...

Το δημόσιο «ευχαριστώ» της Δέσποινας Μοιραράκη σε όσους παρευρέθηκαν στην κηδεία του συζύγου της

Τρεις ημέρες έχουν περάσει από τότε που η Δέσποινα Μοιραράκη είπε το τελευταίο αντίο...

Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της 14χρονης Ελένης – Κηδεύτηκε ντυμένη νύφη

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παρήγγειλε να πραγματοποιηθεί προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες και τα...

Αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Τα καύσιμα έχουν εκτοξεύσει το λειτουργικό κόστος των πλοίων

Σε αυξήσεις των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από 4% έως 8% μεσοσταθμικά για ορισμένα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα βαφτίσια Κούστα έγιναν «εφιάλτης» για τους καλεσμένους

«Ποιος, ποιος, ποιος, μωρό μου, ποιος; Ποιος, ποιος, ο......

Fuel Pass 2: Πώς να κάνετε την αίτηση στο gov.gr και ποια η ημερομηνία λήξης

Η νέα ψηφιακή κάρτα θα μπορεί να εκδοθεί μετά από αίτηση στη πλατφόρμα στο gov.gr είτε μπορεί να γίνει μέσω ΚΕΠ

Συνελήφθη ο Θέμης Αδαμαντίδης – Η σύντροφός του τον κατήγγειλε για ξυλοδαρμό

Νέα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει ο γνωστός τραγουδιστής...

Θύελλα αντιδράσεων για τη δήλωση του Γιάννη Μπέζου για τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μπέζου, που...

Στιγμές βασιλικής χλιδής στο προεδρικό μέγαρο

Εικόνες χλιδής που είχαμε να ζήσουμε από την χρυσή...

Φρικτό τροχαίο και θρήνος για 35χρονο νοσηλευτή – Κόπηκε στα δύο η μοτοσικλέτα του!

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία δυστυχήματα στην Κύπρο, όπου...

Αγωνία για τον Ανδρέα Μικρούτσικο

Ανησυχία για τον Ανδρέα Μικρούτσικο, με τον παρουσιαστή να...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ