Τετάρτη 23/6/2021

Μπράβο κυρία Κεραμέως! Χωρίς σχολικά γεύματα 4.500 μαθητές στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

«Ντεφορμέ» είναι η υπουργός Νίκη Κεραμέως, γιατί, εκτός από τα απανωτά λάθη και αστοχίες στο υπουργείο για θέματα που έχει σχολιάσει στο παρελθόν και έχει κάνει σοβαρή κριτική η «δημοκρατία», έκοψε και τη σίτιση μαθητών στα σχολεία της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την αντίδραση του δημάρχου και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών, λοιπόν, με επιστολή του ζητεί την άμεση έναρξη της σίτισης των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων, ενώ παράλληλα εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος.

Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, εστάλη στην υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στον υπ. Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, στη διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου, όπως επίσης και στους προέδρους της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

«Λυπηρό να υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση»

Αυτή ήρθε ως άμεση συνέχεια της ενημέρωσης που είχε ο δήμος από διευθύνσεις σχολείων, σύμφωνα με την οποία «τα σχολεία των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ευόσμου – Κορδελιού, Νεάπολης – Συκεών και Ωραιοκάστρου, λόγω προσφυγής στους αναδόχους, θα ξεκινήσουν τη διανομή σε μεταγενέστερη ημερομηνία», με αποτέλεσμα 4.500 μαθητές των σχολείων του δήμου να στερούνται τα σχολικά γεύματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Δείτε επίσης: Στο Κρατικό Νίκαιας μεταφέρονται έξι μετανάστες με ψώρα

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα των Σχολικών Γευμάτων, από τα οποία αποκλείονται τα σχολεία του δήμου μας για ακόμη επιπλέον χρονικό διάστημα. Εντύπωση, δε, προκαλεί το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκε επίσημα ο δήμος μας, παρά μόνο μέσω των διευθύνσεων των σχολείων, κι αφού οι υπηρεσίες μας έγιναν δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους γονείς που συνεχίζουν να βιώνουν τις σκληρές συνθήκες της οικονομικής κρίσης» επισημαίνεται στην επιστολή διαμαρτυρίας.

Τονίζεται επίσης: «Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός να υπάρχει μία τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση ενός κρίσιμου και ευαίσθητου προγράμματος που έχει ως σκοπό να στηρίξει τους μαθητές και να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους στις σχολικές μονάδες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ