Το μεροκάματο του τρόμου: Κούρσες αγωνίας για τις σοφερίνες

Must Read

Το ονομάζουν «μεροκάματο του τρόμου», και όχι άδικα. Το επάγγελμα των οδηγών ταξί έχει μετατραπεί αναμφίβολα στις μέρες μας σε έναν εφιάλτη, με τους επαγγελματίες οδηγούς να κάνουν τον σταυρό τους πριν πιάσουν το τιμόνι, ώστε να κυλήσει ομαλά η βάρδια.

Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση είναι οι γυναίκες που έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με το ανδροκρατούμενο αυτό επάγγελμα, αφού, εκτός από την προκατάληψη την οποία ενδεχομένως αντιμετωπίζουν στον δρόμο λόγω του φύλου τους, έρχονται αντιμέτωπες με πλήθος περιστατικών βίας, όχι μόνο από αλλοδαπούς, αλλά και από χρήστες ναρκωτικών ή πάσης φύσης απατεώνες.

Δείτε επίσης: Δίχρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην Πάτρα

Η «δημοκρατία» μίλησε με δύο γυναίκες οδηγούς ταξί, την Όλγα Πετράκη, που τα τελευταία 25 χρόνια τα έχει περάσει πάνω στο τιμόνι, με διάφορα περιστατικά να έχουν σημαδέψει την επαγγελματική της ζωή, και τη Νικολέτα Βίλλιου, που εργάζεται 11 χρόνια ως ελεύθερη επαγγελματίας και δηλώνει αηδιασμένη από την ανομία που κατακλύζει την πρωτεύουσα.

Όλγα Πετράκη, 25 χρόνια στο τιμόνι

«Δέχθηκα επίθεση και με απείλησαν με όπλο στα Λιόσια»

Η Όλγα Πετράκη, ξετυλίγοντας το κουβάρι της δικής της ιστορίας, απαρίθμησε τους λόγους για τους οποίους στράφηκε σε εταιρία ραδιοταξί, αναπτύσσοντας με τον τρόπο αυτόν ένα αξιόλογο πελατολόγιο. H επίθεση που δέχτηκε υπό την απειλή όπλου στα Λιόσια πριν από χρόνια, όπου της έκλεψαν το κινητό της τηλέφωνο, με την Αστυνομία να περιορίζεται σε απλές συστάσεις, την έκανε να μην ξαναπεράσει από τις περιοχές των Λιοσίων και του Ζεφυριού ως σήμερα και να απευθυνθεί σε εταιρία ραδιοταξί, με την οποία και συνεργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια.

Ακόμη, έκανε λόγο για άρνησή της να κάνει επιβιβάσεις μεταναστών ή προσφύγων, αφού δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε τον τόπο προέλευσής τους, αλλά ούτε και αν μένουν νόμιμα στη χώρα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή να γίνει εν αγνοία της λαθρομετακινητής ή να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο σε παράνομες μετακινήσεις αλλοδαπών.

Η οδηγός ταξί έχει επιλέξει να εργάζεται αυστηρά τις πρωινές ώρες, μέχρι και νωρίς το απόγευμα, σε περιοχές γύρω από το κέντρο της Αθήνας αλλά και των βορείων προαστίων, ενώ εκτελεί δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο. Ως εκ τούτου, έχει στην κατοχή της ένα από τα πέντε τζιπ της κατηγορίας του, που κυκλοφορούν στην Αττική, και φροντίζει να το διατηρεί προσεγμένο και ανάλογο του πελατολογίου που θέλει να διατηρεί.

Βέβαια, τόνισε πως η προσεγμένη εμφάνιση δεν είναι πάντα συνώνυμο του επιπέδου ενός ανθρώπου, αφού έχει γίνει μάρτυρας πλήθους περιστατικών, κατά τα οποία καλοντυμένοι πελάτες αποδείχθηκαν τελικά οι μεγαλύτεροι απατεώνες, ωστόσο επεσήμανε πως, έπειτα από τόσα χρόνια στο τιμόνι, είναι σε θέση να ξεχωρίσει τους σωστούς πελάτες από τους αναξιόπιστους.

ΟΛΓΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

Το ένστικτό της σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει ήταν τα «όπλα» της ενάντια σε έναν επίδοξο απατεώνα, που πριν από καιρό προσπάθησε να την ξεγελάσει με σκοπό να της αποσπάσει χρήματα. Σε μια κούρσα από τις ελάχιστες που πραγματοποιεί εκτός του πελατολογίου της, έπρεπε να μεταφέρει τον πελάτη στο αεροδρόμιο και να τον περιμένει έως ότου ολοκληρώσει μια υποχρέωση, με σκοπό να τον γυρίσει στο αρχικό σημείο συνάντησης. Εκείνος, ωστόσο, με δόλιο τρόπο επιχείρησε, μάταια, να της αποσπάσει το ποσό των 30 ευρώ, με την κυρία Όλγα να καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για απάτη και να τον αντιμετωπίζει ανάλογα.

Όπως προέκυψε αργότερα, και ενώ η ίδια θέλησε να το καταγγείλει στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής με σκοπό να προφυλάξει τους συναδέλφους της από ανάλογα περιστατικά, υπήρχαν και άλλες καταγγελίες από ελεύθερους επαγγελματίες στο συνδικάτο για αντίστοιχες περιπτώσεις.

Νικολέτα Βίλλιου, 11 χρόνια στους δρόμους

«Η κυβέρνηση άφησε περιοχές στο έλεος του Θεού»

Άλλη μία γυναίκα που καλείται καθημερινά να έρθει αντιμέτωπη με κάθε λογής πελάτη προκειμένου να εξασφαλίσει το μεροκάματο είναι η Νικολέτα Βίλλιου, που τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας οδηγός ταξί στην Αττική.

Με κυριότερες περιοχές δράσης το αεροδρόμιο, την Κερατέα και το Λαύριο, όπου και μένει μόνιμα, η κυρία Νικολέτα δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι έχει απελπιστεί με την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο κέντρο, το οποίο έχει μετατραπεί πλέον σε βασίλειο της παρανομίας, με τους οίκους ανοχής, τα ναρκωτικά και τις παράνομες ενέργειες των λαθρομεταναστών να έχουν εξαφανίσει την εικόνα πολιτισμού και πνευματικής καλλιέργειας που δημιουργούσε η Αθήνα κάποτε.

Η κυρία Νικολέτα, που επιλέγει να δραστηριοποιείται μέσω εταιρίας ραδιοταξί, αποφεύγει να μεταφέρει ανθρώπους των οποίων τα στοιχεία δεν είναι προσβάσιμα στην ίδια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει της επιτρέπει να γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει, οπότε και να κινηθεί ανάλογα σε περίπτωση που επιχειρήσει να την ξεγελάσει ή, ακόμα χειρότερα, να της κάνει κακό.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΙΛΛΙΟΥ

Όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Λαύριο με τους πρόσφυγες, έκανε λόγο για πλήρη αφομοίωση των τελευταίων από την τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τους μετανάστες που, όπως περιέγραψε, αλωνίζουν στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στα Πατήσια και στη Φωκίωνος Νέγρη, σημεία τα οποία η ίδια θεωρεί καταδικασμένα.

Αναλυτικά, η κυρία Νικολέτα απέδωσε τις ευθύνες στην κυβέρνηση, που έχει αφήσει περιοχές σαν εκείνη των Πατησίων στο έλεος του Θεού, με τους τοξικομανείς και τους λαθρομετανάστες να έχουν μετατρέψει ιστορικές περιοχές σε «γκέτο», από τα οποία φοβάσαι να περάσεις και τα οποία δεν θυμίζουν σε τίποτα την Αθήνα των περασμένων δεκαετιών.

Η Νικολέτα Βίλλιου, περιγράφοντας ορισμένα από τα προσωπικά της βιώματα, έκανε λόγο για παντελή απουσία της Αστυνομίας από πολυσύχναστα τουριστικά μέρη, τη στιγμή που οι αλλοδαποί ελαφροχέρηδες καραδοκούν σε κάθε γωνία ψάχνοντας για υποψήφια θύματα, αλλά και για απουσία μέριμνας από την πλευρά της Πολιτείας, της οποίας τα σχέδια ούτε κατά διάνοια περιέχουν συντονισμένες δράσεις για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.

Κλείνοντας, η Νικολέτα Βίλλιου μίλησε για την επιτακτική ανάγκη ταυτοποίησης των αναρίθμητων προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων, ώστε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους όσοι δεν δικαιούνται πολιτικό άσυλο, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί όχι μόνο η Αθήνα, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα, που πλήττεται από τις συνεχείς μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This