Τετάρτη 23/6/2021

Η εισαγγελία ανηλίκων ερευνά τον εξαναγκασμό μαθήτριας από συμμαθητές της να γλείψει τουαλέτα

Έρευνα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αλλά και από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης γίνεται αυτές τις μέρες για το τρομερό περιστατικό που καταγγέλθηκε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, ότι, δηλαδή, μαθήτρια εξαναγκάστηκε από συμμαθητές της να γλείψει «τουρκική» τουαλέτα κατά τη διάρκεια διαλείμματος!

Όπως μεταδίδει το GRTIMES, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης υποβλήθηκε καταγγελία για επίθεση από γονείς σε βάρος εκπαιδευτικών, αφού οι γονείς ζητούν να καταλογιστούν ευθύνες στους δασκάλους. Η μητέρα του κοριτσιού γνωστοποίησε πως προτίθεται να κινηθεί νομικά, ενώ η μαθήτρια άλλαξε σχολείο, με δήλωση αλλαγής κατοικίας.

Παράλληλα, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης αναμένεται να καλέσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορεί να κρύψει τη ντροπή του!
«Ντρέπομαι ειλικρινά, όταν σε χώρο, που εποπτεύω, συμβαίνουν τέτοια πράγματα» δήλωσε στο Focus FM 103,6 ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Όντως μου καταγράφηκε και πήγα στο σχολείο. Το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε, ότι στο διάλειμμα, κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι- ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάση περιπτώσει παιδιά είναι- και για να εφαρμόσουν τους κανόνες, που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες. Ζήτησαν άδεια από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου. Όταν ζητήσουν άδεια και πάνε 2 ή 3 παιδιά μέσα στην τουαλέτα και αν έγινε αυτό- μου καταγράφηκε, ότι πιθανότατα έγινε από μαρτυρίες, δεν το αρνούμαι εγώ-περιμένω να εξελιχθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει γίνει. Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχο του δασκάλου, γιατί δεν έγινε στο χώρο του σχολείου, αλλά μέσα στην τουαλέτα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ